Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Küçükçekmece mitingindeki konuşmasında, katılımın muhteşem olduğunu belirterek, bugüne kadar Küçükçekmecelileri hiç böyle görmediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşların rehavete kapılmamaları gerektiğini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bütün dost, ahbap hepsini yarın sandığa götüreceğiz. Diyeceğiz ki, 'Sakın rehavet yok, sen de gel, sen de katıl bize' diyeceğiz. İster CHP'li olsun, ister Saadetli olsun, ister İYİ Partili olsun, ister HDP'li olsun hepsini bu yol arkadaşlığımıza davet edelim. İşi hafiften alırsak 'keşke şunu da yapsaydık' demeyelim, hepsini bitirelim. Size inanıyorum, Küçükçekmeceli kardeşlerime inanıyorum. Size Esenyurt'tan selamlar getirdim, size Beylikdüzü'nden, Avcılar'dan selam getirdim. Oralarda da böyle muhteşem katılımlar vardı. Şimdi sizin selamınızı da Eyüpsultan'a götüreceğim. Son noktayı orada koyacağız. 

Bu CHP'yi tanıyorsunuz değil mi? Ama ben size bir iki örnek vereyim. Bunlar geçmişte ne yaptılar biliyor musunuz? Bunlar açık oy, gizli tasnif yaptılar yani oyu kime veriyor ona baktılar. CHP'ye vermesi lazım. Sayımı da kendileri gizli yaptı ki istedikleri gibi rakam çıkardılar. CHP'nin cemaziyelevveli bu. Siz CHP'nin teşkilat mensuplarının vali olduğunu bilir misiniz? İl başkanı aynı zamanda vali. Bunların demokrasi anlayışı bu. Yarın bunlara bir Osmanlı tokadına var mıyız? Demokratik bir şekilde, hukuk içinde gereken dersi inşallah yarın bunlara veriyoruz. Ama sandıklarda sayımı takip edeceğim bakayım Küçükçekmece yarın ne diyor? Çünkü yarın çıkacak oy aynı zamanda Mart 2019'daki durumu da gösterecek."

Erdoğan, "Biz icazeti milletten aldık, milletten. (Selahattin Demirtaş) Selo'dan değil. Onun için zaten aday olduğunda genel başkanı kendisini nasıl çağırıyor? 'Gel bakalım Muharrem.' Niye? Çünkü yakında 'Git bakalım, git Muharrem.' diyecek. Çünkü neticeyi biliyor, neticeyi görüyor. Ben milletime inanıyorum, güveniyorum. Biz milletimizle bu yola çıktık." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sağlıkta attığımız adımlarla dünyaya örnek olma yolundayız." açıklamasında bulundu.

Eyüpsultan'da da vatandaşlara hitap eden Erdoğan Erdoğan şöyle konuştu:

Kampanyaya Eyüpsultan'da başladık. Dedik ki artık finali de Eyüpsultan'da yapalım ve bugün finali burada yapıyoruz. Rabbim yarın akşam da inşallah bizlere zaferi nasip etsin"

AA