Türkiye'de 12 bin Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyesinin aynı zamanda Ak Parti üyesi çıkmasının yankılıarı sürerken, CHP Konya İl Başkanı Mevlüt Karpuz ve CHP'li üyeler AK Parti hakkında suç duyurusunda bulundu

Konu ile ilgili bir basın toplantısı düzenleyen CHP Konya İl Başkanı Mevlüt Karpuz Konya'da bin 455 üyenin haberleri olmadan AKP'ye üye yapıldığını belirtti. Karpuz, “AKP suçüstü yakalanmışkır” dedi. Haberleri olmadan AK Parti'ye üye yapılan CHP'lilerin ayrı ayrı suç duyurusunda bulunduklarını kaydeden Karpuz, “Dün itibari ile Cumhuriyet Başsavcılığına başvurumuzu yaptık ve durumu tespit ettirdik. Bu tür saldırılar bizleri daha da bilemektedir” dedi.
SUÇÜSTÜ YAKALANDILAR
 Siyasi partilere üye olmak isteyen vatandaşların ilgili partinin ilçe başkanlığına evrak doldurarak üye olmak istediğinin imza altına alması gerektiğini ifade eden Karpuz, ''Konya'da bin 455 üyemiz, haberleri olmadan AKP'ye üye olarak kaydedilmiştir. AKP suç üstü yakalanmıştır. Üyelerimiz, ayrı ayrı Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmaktadır. Bütün partiler, genel merkezlerinin üyeliklerini Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na bildirir ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı her yıl bu üyelikleri çakıştırarak birden fazla partiye üye olanları tespit eder. CHP'ye bu bildirim yapıldıktan sonra parti Genel Merkezi'miz Konya'daki bin 455 üyemizin AKP'ye de üye olduğu var sayılarak düşürüldüğünü bize bildirdi. Olayın başlangıcı budur. Türkiye genelinde bu şekilde 12 bin üye var ve bunların yüzde 10'undan fazlası Konya'da'' ifadelerini kullandı.
YARGIYA GÜVENMİYORUM
1999 Genel Seçimler'inde CHP'nin Konya birinci sıra Milletvekili adayı olduğunu ve kendisini AKP kurmaylarının iyi tanıdığını söyleyen Saim Sezer, “Beni de Meram İlçe Başkanlığına üye yapmışlar.    Bu rezaletin sonu yargıda bitecektir. Türk yargısına güvenmek istiyorum ancak güvenemiyorum. Bu ülkede yürekli, onurlu savcılar kaldıysa kesinlikle inanıyorum ki AKP bu sahtekarlıktan mahkum olacaktır” diye konuştu.
1964'ten beri CHP üyesi olduğunu belirten Bekir Yetiştirici ise Yargıtay'dan gelen listeyi görür görmez AK partiye gidip üye olma isteğimi gösteren dilekçeyi istediğini söyledi. Resmi bir evrak gösteremediklerini ancak üye yapıldığını kabul ettiklerini bildiren Yetiştirici, “Dün gidip savcılığa başvuru yaptık. Bu sahtekarlıktan sonra geçmiş seçimlerde şaibe altına girmiştir” dedi.
Ak Parti'de üyeliği çıkan Fatma Şule Koca isimli bir başka CHP'li ise, “Bu sandık başlarını boşaltmak, bizlerin adaylğını engellemek için yapılmış bir saldırıdır. Bu saldırı sonucunda bin 455 üyemzin üyeliği iptal edildi. Yerel seçim öncesinde sandık başlarını boşaltarak daha rahat hile yapmanın yollarını arıyorlar” ifadelerini kullandı.
HABER MERKEZİ
 
Editör: TE Bilişim