AK Parti'den istifa edip Ahmet Davutoğlu'nun partisine katılacağını açıklayan Konya eski Milletvekili Ömer Ünal, Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli'nin erken seçime gideceğini savundu..

Sözcü'den Müslüm Evci'ye konuşan Ünal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 2020 yılının kasım ayı için erken seçim kararı alacağını savundu. Ünal, erken seçimin 2020 yılının Kasım ayında olabileceğini öngören Ünal, "Türkiye'de bir erken seçim beklentisi var. Bu artık iyiden iyiye dillenmeye başladı. 2020 yılının Kasım ayında bir erken seçim olabileceğini düşünüyorum" dedi.

"AK Parti ve MHP sorunların üstesinden gelemiyor"

Ünal, "Türkiye'de toplumsal ve ekonomik sorunlar her geçen gün artıyor. AK Parti ve MHP kanadı bu sorunların üstesinden gelemiyor. Bu yüzden köşeye sıkışan Cumhur İttifakı ortak bir kararla erken seçime gitmek isteyecek" diye konuştu.

"Cumhur İttifakı'nın oyu yüzde 40'a düştü"

Anket sonuçlarını yakından takip ettiklerini de aktaran Ömer Ünal, Cumhur İttifakı'nın oylarının ciddi bir düşüş yaşadığını iddia etti. Ünal, "İncelediğimiz birçok anket sonucunda AK Parti'nin oyları yüzde 30 civarında. MHP'nin oyları da yüzde 10 seviyelerinde. Cumhur İttifakı yüzde 40 oyu zor buluyor. Bu oy kaybı her geçen gün artıyor" şeklinde konuştu.

Ünal, daha önce yaptığı açıklamada Davutoğlu'nun kuracağı partinin oy oranını yüzde 13 olarak açıklamıştı

Editör: TE Bilişim