Seçim çalışmalarına araklıksız devam eden Saadet Partisi Konya milletvekili adaylarından Konya eski Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Özkafa ve Konya milletvekili adayı Mustafa Derbentli Çumra ve Derbent’te halka hitap etti. Partisinin Çumra Mitinginde halka hitap eden Konya eski Büyükşehir Başkanı ve Saadet Partisi milletvekili adayı Mustafa Özkafa, AKP Hükümeti’nin 8 yıllık icraatını ve Milli Görüş kadrolarının iktidarı dönemindeki hizmetlerinden bahsetti.  AKP Hükümeti döneminde zenginin daha zengin, fakirin daha fakir olduğunu aktaran Özkafa, “Bu düzeni kim bozacak, Saadet Partisi. 75 milyonluk bir ülke olarak kendimizi küçük görmemeliyiz. Biz 600 yıl İslam’a hizmet etmiş bir ecdadın torunlarıyız. Bu sebeple ‘Yeniden Büyük Türkiye Yaşanabilir Türkiye ve Yeni Bir Dünya’yı kurmak zorundayız. Biz ‘Yaşanabilir bir Türkiye dedik’ ama bütün bir ülkeyi fabrikalarla donattık refah, huzur ve bolluk getirdik. Şimdi bu hükümet bizim bacasını tüttürdüğümüz fabrikaları bir bir satıyor. Milli Görüş ‘Yaşanabilir Bir Türkiye’ demiş bütün çalışanlara yüzde 100 zam vermiş, ‘Çalışabilir Bir Türkiye’ demiş fabrikasını kurmuş yani inanarak söylemiş ve başarmış, gereğini yerine getirmiştir” dedi.   “Şimdi seçimin kokusunu alınca Sayın Başbakan çok çılgınlaştı çılgın projeler üretmeye köprüler barajlar kırmaya başladı” diyen Özkafa, “Ama 6 ay evvel 8 ay evvel emekli maşları verileceğinde gözlüğünü alıyor 2,10 mu yapalım 2,15 mi yapalım diye hesaplar yapılıyor çılgınlık öyle yapılmaz çılgınlık Milli Görüş iktidarında olan gibi memura, çiftçiye yüzde 100 zam vermekle olur biz bunları yaptık. İnşallah tekrar yine yapacağız. Biz inanıyoruz ve yapıyoruz bizim 48 milletvekili ile yaptıklarımızı AKP hükümeti 8 yıldır tek başına iktidar olmasına rağmen yapamamıştır. Niye çünkü Milli Görüş kadrolarındaki inanç ve azim Allah’ın izni ile her şeyin üstesinden gelir bir takım tavizler vererek yapılan siyasi oyunlar içerisinde yaranarak başkalarını sevindirip halkı ezmez. Milli Görüş halka hizmet hakka hizmet anlayışı ile yalnız halk için çalışır. İşte bu sebeple bütün bu zulümlere haksızlıklara adaletsizliklere bir son vermek için 12 Haziran seçimleri bir çıkış kapısıdır. Çumralı hemşehrilermiz olarak bunu siz çok iyi bilmekte ve 12 Haziran seçimlerinde bu işbirlikçi kadroları gönderip yeniden refah huzur ve bolluk için Saadet kadrolarına emaneti teslim edeceğinize olan inancım tamdır”
Türkiye’nin heyecanla 12 Haziran’ı beklediğini ifade eden Mustafa Derbentli, seçim yardımları ve yapılan haksız seçim çalışmalarından dolayı AKP Hükümetine yüklendi.
“Birçok basın organımızın dediği gibi ortada bir yarış yoktur. Çünkü yarışa taraflar eşit şartlarda başlar ve yarış başladıktan sonra taraflar meziyetlerini gösterir” değerlendirmesinde bulunan Derbentli, “Oysa devletten 200 trilyona yakın para alan ve devletin tüm kurumlarını sonuna kadar kullanan bir parti var. Ne yazık ki seçim çalışmaları devletin uçakları ve vasıtaları ile yapılmaktadır. Açılışlar bahanesi ile tüm Türkiye dolaşılmakta ve fatura devlete çıkartılmaktadır. Diğer tarafta devletten tek kuruş almayan bir kısım partiler vardır. Ayrıca 12 Eylül darbesinin kalıntısı olan yüzde 10 barajı ile boğmaya çalışılan halk iradesi mevcuttur. Ancak her ne olursa olsun bizler inançlı kadrolar olarak azim ve coşku ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu durumu ve bu haksızlıkları ortadan kaldırmak için 12 Haziran seçimlerinde Derbentli hemşerilerimizin desteklerini bekliyoruz” dedi. Derbentli, gerek ekonomik gerek milli ve manevi olarak ülkenin kalkınması için hazırlamış oldukları politikalarla iktidara hazır olduklarını anlattı. Saadet Partisi olarak IMF'nin dayattığı programı iptal edeceklerini ve rant ekonomisine son vereceklerini dile getiren Derbentli, şunları kaydetti: “Post-modern sömürgeci kuşatmayı kıracağız. Milli politikalar uygulayacağız. 54. Erbakan hükümeti dönemi hizmetlerini yeniden ortaya koyabilmek için Saadet Partisi olarak Derbent halkımızdan destek bekliyoruz.” 
Editör: TE Bilişim