AK Parti Konya İl Başkanlığı'nda basın açıklaması düzenleyen AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı, yaklaşan 7 Haziran Seçimleri ve bu seçimlerin Türkiye için geleceği inşa etme fırsatı sunacağını ifade etti.

Kabakçı konuşmasında başkanlık sisteminin Türkiye'nin hayali olduğunun altını çizerken, "Ülkemizin 60 yıllık hayali ve istikrarın sembolü olan başkanlık sistemi oylanacak, Türkiye'mizin Yeni Anayasa kurucu iradesi netleşecek, Çözüm sürecinin kaderi belli olacak, derin ve paralel vesayet yapısı ile kurumlarına karşı mücadele oylanacaktır. Genel Başkanımız ve Başbakanımız tarafından okunan, Yeni Türkiye Sözleşmesi'nin meşruiyeti oylanacaktır" diye konuştu.

Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı ekonomik olarak büyük yol kat ettiklerini dile getirirken, "Ekonomi alanında 13 yıl içinde Türkiye aynen demokratikleşme gibi olağanüstü bir hamle dönemi yaşadı. Biz 13 yıl içerisinde dünya ekonomisi küçülürken Türk ekonomisini büyüttük. 230 milyar dolardan gayrisafi milli hasılayı 800 milyar dolara çıkardık. 2300 ile 2400 dolardan kişi başına düşen geliri 10500 civarına çıkarttık" dedi.

13 yıllık AK Parti iktidarında pek çok gücün kendilerine engel olmaya çalıştıklarını belirten Kabakçı, "13 senede Türkiye büyüdü, gelişti. Diğer partiler ana muhalefet görevini hedeflerken biz 2023 ve 2071 hedeflerini koyduk. Biz bunları yaparken 2002'de siyasi yasak darbesi, 2003 ile 2007 arasında veto yağmurları, 2003 darbe planları, 2006 Danıştay saldırısı, 2007 367 zorlaması, 2008 de kapatma darbesi, 2013 yılında Gezi kalkışması ve son olarak da 17-25 Aralık Paralel Yapı darbesi yaşadık. Asla yılmadık yıkılmadık. Her türlü engelleme girişiminden başı dik, her seçimden birinci parti çıktık" dedi.

Büyüyen Türkiye ile Konya'nın da büyüdüğünü ve marka bir şehir olduğunu konuşmasına ekleyen Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı, "Konya'mız kendine düşen payı aldı, almaya da devam edecektir. İkisi devlet ikisi vakıf olmak üzere 4 üniversitemiz, mevcut bir tanesi de kuruluş aşamasındadır. Yaklaşık 120.000 öğrencimiz eğitim görmektedir. Konya turizm alanında gelişmeye devam etmektedir. Konya Kayacık Lojistik Merkezi ise şehrimize ayrı bir hareket katacaktır. Ayrıca bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde sayın Başbakanımız Konya'ya 3 etaptan oluşacak mega Proje olan metro projesinin müjdesini verdi ve ilk etabın 2018'deki Şeb-i Arus törenleri sırasında hizmete açılmasının planlandığını söyledi. İlk planlamalara göre projenin tamamının 2020 yılında bitmesi hedefleniyor. Konya'nın tüm önemli merkezleri birbirine bağlanacak. Bu proje ile Konya ulaşımda güzel bir noktaya gelecektir" ifadelerini kullandı. 14'te 14 milletvekili çıkarmanın hayal olmadığını söyleyen Kabakçı, "Bize düşen Çatalhöyük ile insanlığın doğuşuna, misafirperverliği ile Anadolu Selçuklularına, Mevlana'sı ile hoşgörüye, güçlü ekonomisi ile sanayi ve ticarete başkentlik yapan bu şehre yakışan siyaseti yapmak ve sonuç almaktır" diye konuştu.

BEDRİ CAN ÖZBEY

Editör: TE Bilişim