Çanakkale Zaferi; Vatan savunmasında iki yüz elli bin Mehmetçiğimizin Şehit düştüğü, yakın dünya tarihinin en büyük savaşlarından birinin ardından, varını yoğunu ortaya koyan bir milletin, "Çanakkale Geçilmez" sözünü tarihe yazdığı gündür.

Bu vesile ile Şehitlerimize Allah'tan rahmet diler. Bizlere emanet bıraktıkları bu vatanı canımızla, kanımızla koruyacağımıza söz veririz. Üzerinde yaşadığımız bu kutsal toprakların her zaman ve her şartta al bayrağımızın dalgalanacağına olan inancımız tamdır.

Konya'mızda, Sarraflar Yeraltı Çarşısında Tarihçi-Yazar Cengiz ACAR’ın katılımıyla gerçekleşen, Çanakkale Şehitlerini Anma Fotoğraf Sergisi düzenleyen Sarraflar Yeraltı Çarşısı esnafına ve Yönetimine teşekkür ederiz.

Burada sergilenen fotoğrafların %30‘a yakınının daha önce hiç baskısı yapılmamış fotoğraflarında bulunduğu fotoğraf sergisi gezilmeye değer.

Türkiye'mizde vaka sayısının 98’e çıktığı bu günde Devletimizin aldığı Olağanüstü güzel tedbirler vatandaşlarımızı sakin bir şekilde Korona Virüsüne karşı bilinçlendirip, bu durumu atlatmak için yapılan çalışmalar takdirle karşılanıyor.

Sağlık Bakanımız Fahrettin KOCA’nın gece gündüz çalışması, vatandaşları bilinçlendirmesine bizlerde yardımcı olmalıyız.

Korona virüsü nedeni ile Dünya'nın kaos ortamında ekonomiler ve piyasalar allak bullak. Sert dalgalanmaların yaşandığı piyasalarda, kendine yön belirleyemiyor. IMF’nin bir trilyon dolar kredi kapasitesinin aktif hale getirmek için hazır olduğunu açıklaması dahi piyasaların durulmasına yetmedi. New York borsası sert düşüşleri önlemek, piyasaları rahatlatmak için işlemleri 15 dakikalığına kapattı. Amerika Merkez Bankası Faizleri 0’a kadar indirdi.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Faizleri 100 baz puan düşürerek 9,75‘e çekti, Bu gelişmelere rağmen piyasalarda panik havası devam ederken Küresel bazda da Resesyon ihtimali piyasaları tedirgin etmeye devam ediyor.

Hafta başı;

Altının Onsu 1.465 $ ile başladı 1.460 $’a kadar geriledi.

Dolar: 6.370,00 TL ile başladı 6.350,00 TL’ye kadar geriledi.

Euro : 7.115,00 TL ile başladı 7.105,00 TL’ye kadar geriledi.

24 Ayar Altın 305,00 TL ile başladı 306,45 TL’ye yükseldi.

Hafta ortası ;     

         Ons    : 1.495,97 $

         Dolar :  6.490,00 TL

         Euro  :  7.110,00 TL

         24 Ayar Altın  :    315,00 TL olarak piyasalara yansıdı.

Altının Onsu 1,460 $ seviyelerinde tutunabilirse, normal alım satımlar sürdürülebilir. Piyasaların panik havası devam ederse, altının dip fiyat olan 1.420 $ onsu görmesi kaçınılmazdır. Bu hareketli ortamda Al-Sat pozisyonları olacak gibi, gene de temkinli olmakta  fayda var, En iyi pozisyon bekle-gör politikasını uygulamaktır. Daha önce belirttiğimiz gibi dövizde ve altında ara bandı çok açık, bir günde onsda 40 $ bandı, dövizde 50 TL ara bandı oluşmaya başladı.

Bu fiyatlar kısa vadede kalıcı olmaz gibi görünse de orta vadede kalacak gibi gözüküyor.

Altın yatırımı uzun vadeli olduğu için paniğe kapılmayıp elinde altın tutanlar uzun vadede mutlaka kazançlı çıkacaktır.

Selam ve Dua ile