Türkiye'de üst liglerde mücadele eden takımlara futbolcu yetiştiren birçok pilot takım var.

Bunlardan en faydalısını hangisi olur bilmiyorum ama gelecek yıllarda bu düşüncü yapısı ile giderse en faydalı Konya Anadolu Selçukspor olacak.

Bunu her şeyden önce teknik heyetin ve futbolcuların samimiyetinde görebiliyorum ben.

Türkiye'de ligler başlamadan önce ve başladıktan sonra her görüştüğümüz yönetici ve hoca bize hep 'bizim derdimiz üst lig değil, Konyaspor'a futbolcu yetiştirmek' dedi.

Bu doğrultuda da geçen senenin çok çok altında yaş ortalaması ile bir takım kuruldu.

Takımda dahil edilen oyunculara da pilot takımda oynadığının farkındalığı oluşturulup Konyaspor'un kapısı açıldı.

Şu an kadrodaki futbolcular amaçsız bir takımda olmadıklarını, elde edilecek olan başarının her şeyden önce kendilerine katkı sağlayacağını biliyor.

Bu konuda teknik direktör Abdurrahman Baysangur'u takımda oluşturduğu hava çok önemli.

Geçen sene yaş ortalaması yüksek olan takımda gruplaşmalar mevcutken, şimdi gençlerde takım olma algısı en üst seviyede.

Bu algının Abdurrahman Hoca ile gerçekleştiğini de her an ifade ediyorlar.

Konya Anadolu Selçukspor ligde başarılı olur mu bilinmez ama takımdaki arkadaşlık ve birlik her zaman en üst seviyede olacak.

Tabi takımdan başarı bekliyorsak daha fazla destek olacağız. Şehir merkezinde bulunan eski stadyumda bu takım 100 kişiye maç oynarsa başarı beklemek abes olur.

Ne olursa olsun bu takımın yanında olmamız gerektiğini, bu takımın 'Yavru Kartal' olduğunu ve büyüdüğünde bizi temsil edeceğini unutmayalım.

Son olarak Konya Anadolu Selçukspor Tatlıcak Tesisleri'ne geçiş yaparak rahat bir çalışma ortamına kavuştu. Bu değişim ilerleyen haftalarda gözle görülür bir artı kazandıracaktır takıma. Sezon başında bu yana otelde kalan ve otobüsle antrenmana giden Yavru Kartal'ın da bir yuvası var artık..