Ligin on beşinci haftasında Kasımpaşa'ya konuk olduk. Yani kardeşimize misafir olduk. Maçın zor geçeceğini zaten hepimiz biliyorduk. Kadro kalitesine baktığımız zaman süperliğin en iyi takımlarından birisi Kasımpaşa.

***

Ben her zaman söylüyorum. Bu Kasımpaşa takımı olduğu gibi bizim olsa, muhteşem seyircimizle şampiyonluğa oynatırız. Herkesin gıpta ile baktığı seyircimiz ve böylesine kaliteli bir takım özellikle iç sahada hiçbir takıma puan vermez. Kasımpaşa'nın tek eksiği var. O da seyirci.

***

Böylesine kaliteli bir takımla oynuyorsanız eğer iç saha veya deplasmanfarketmez işiniz zor demektir. O kadar çok etkili ayakları varki. Nitekim oyun tam istediğimiz gibi gidiyor derken ne olduğunu anlamadan 2-0 geriye düştük. Ömer Ali'nin attığı gol ise sadece üst oynayan iddiacıları sevindirdi.

***

Oyuna dediğimiz gibi güzel başladık. Her ne kadar hücumda etkisiz olsak ta oyunu kontrol eden ve istediği gibi yönlendiren bizdik. İlk yarım saatte rakibe oynama şansı vermedik. Alan daraltıp Kasımpaşa'nın etkili ataklar geliştirmesini engelledik. Ama dediğimiz gibi her an skoru değiştirebilecek etkili ayaklarınız varsa her zaman avantajlısınız demektir. Nitekim üç dakika içerisinde Eren Derdiyok'un attığı iki gol zaten az olan ümitlerimizi bitirme noktasına getirdi.

***

İkinci yarının son bölümlerinde Ömer Ali ile skoru 2-1'e getirdik. Attığımız golden sonra rakip kaleye yüklensek te etkili olamadık ve haftayı puansız kapattık.

VEDAT NEREDE?

Maçın tamamına baktığımız zaman eğer doğru kadro ile sahaya çıkmış olsaydık en az 1 puanla Konya'ya dönebilirdik.  Lig boyunca attığımız gollere baktığımızda duran topların bizim için ne kadar önem taşıdığını söylememize gerek yok. Meha'nın sakatlığı bu konudaki avantajımızın kaybolmasına neden oldu. Maç boyunca, özellikle de son bölümlerde etkili olabileceğimiz yerlerde duran top kazandık. Ama orta yapma konusunda zaten sıkıntılı olan Ömer Ali'nin kullandığı serbest vuruşlarda etkili olmaktan uzaktık. Meha'dan sonra duran topları kullanabilecek ikinci oyuncumuz eğer Ömer Ali ise bu işte bir sıkıntı var demektir.

***

Attığımız gol dışında rakip kaleye şutumuz yok desek yalan söylemiş olmayız. Ofans olarak oldukça etkisiz bir karşılaşmayı geride bıraktık.  Şimdi Aykut Hoca'ya sormak istiyorum. Bana göre takımın en teknik ve sadece dikine oynayıp takımı ileri taşıyan oyuncusu Vedat Bora nerede? Yahu şu saplantından bir vazgeç ve Vedat'a şans ver. Görev aldığı hiçbir karşılaşmada kötü oynamadı Vedat. Herhangi bir maçı kötü de oynasa hatta üst üste birkaç kere sahanın en kötüsü de olsa ısrarla üstünde durulması gereken bir oyuncu. Bajıc'e ve Sissoko'ya biz haftalardır tahammül etmiyor muyuz? Bu çocuğun onlar kadar forma şansı yok mu? Veya Uğur İnceman ve Kenan Özer, Vedat'tan çok daha fazla mı bu formayı hak ediyor? Yazık. Çok yazık. Bizim elimizde dışarıya yüksek paralarla satabileceğimiz bir topçu var ve sen O'nu kulübeye bile almıyorsun.

***

Kadro kalitemize baktığımız zaman, aldığımız puan ve ligdeki yerimiz büyük başarı. Süper lig tarihimizin en başarılı sezonunu yaşıyoruz. Bunu bir tık daha öteye götürmek için önümüzdeki Bursa karşılaşmasını muhakkak kazanmamız lazım.

***

Ligde oldukça sıkıntılı günler geçiren Bursaspor'a karşı çok ama çok dikkatli oynamak zorundayız. Rakibin kadro kalitesi ve ligdeki bulunduğu yer birbirine taban tabana zıt. Bizimle oynayacakları karşılaşmayı bir çıkış maçı olarak gördükleri kesin. Deplasmanda oldukları için taraftar stresinden uzak daha rahat oynayacaklarını da unutmamak gerekir.

***

Bu karşılaşmadan alacağımız 3 puan bizi ilk yarının son haftası öncesi oldukça rahatlatır.  Beşiktaş deplasmanına daha güvenle gitmemizi ve Türkiye kupasına daha fazla önem vermemizi sağlar.

Oynayacağımız bu zorlu karşılaşmada Konyaspor'umuza sonsuz başarılar diliyorum. Her zaman ve daima KONYASPOR.