Panax ginseng tıbbi bitkiler arasında en çok bilinen bitkilerden biridir. "Panax", Yunanca "tam iyileşme" anlamına gelen "panacea" kelimesinden türetilmiştir. Uzakdoğu’da ve Amerika kıtasında kendiliğinden yetişebilmektedir.

Ginseng, Araliaceae familyasındaki Panax cinsine ait yavaş büyüyen çok yıllık bir bitki türüdür. Bitki Çin'in bazı bölgelerinde ve Asya'nın diğer bölgelerinde “Ginnsuu” olarak adlandırılmaktadır. Ginseng terimi Çin “rénshen” kelimesinden türetilmiştir, bu kelimedeki "rén kökü" "kişi" anlamına gelir ve “sh" ise bitki kökü" anlamına gelir. Bu Çince ifade, bitkinin bir insan vücuduna benzeyen köküne gönderme yapmaktadır. Bitkinin konik kökleri yaklaşık 5-30 cm’dir. Ginseng türleri;  Kore ginsengi (P. ginseng) ve Amerika ginsengi (P. Quinquefolius)’dir.

Elde edilen kökün işlenmesine göre farklı iki tip meydana gelir. Kökler basitçe temizlenip, soyulursa ortaya beyaz ginseng çıkar. Eğer kökler soyulmadan su buharına tutulursa kızarma olur ve kırmızı ginseng çıkar. Kore ve Çin tıbbında kabul gören tip, Kırmızı ginsengdir. ‘Beyaz ginseng’ 6 yıllık ginseng köklerinin açık havada kurutulması ile hazırlanırken, ‘kırmızı ginseng’ topraktan çıkarılan taze ginseng kökleri 2-3 saat 98-100 santigrat derecede su buharı ile pişirildikten sonra kurutularak elde ediliyor. Kırmızı ginsengin hazırlanma aşamasında drogun glikozidaz enzim faaliyeti durdurulmuş olmasından dolayı içeriğindeki glikozitlerin parçalanmasının da önüne geçilmiş olmakta ve etkin bileşiklerinden ginsenozit miktarı da artmaktadır. Bu durumu Avrupa Farmakopesi de kabul etmektedir.