Ben dahil hafta sonu buz gibi havaya rağmen Torku Arena'ya gelen taraftarlar son yılların en şanslı taraftarı bence. Nedeni çok basit. Uzun zamandır hasretle beklediğimiz güzellikte oynayan bir Konyaspor izledik.  Takımımızın oynadığı ateşli futbol sadece rakip Antalyaspor'u yakmakla kalmadı bizleri de iliklerimize kadar ısıttı.

İlk düdükle beraber rakibin üzerine giden, boğan ve saldıran bir takım görmek hepimizin özlemiydi. Geride kalan haftalarda oyunu pas yaparak idare eden, çoğunlukla savunmada kalan ve rakibini pek fazla rahatsız etmeyen bir takım izlemeye alışkın olan bizler gözlerimize inanamadık. Henüz 2. Dakikada Kibong'la öne geçmek iştahımızı kesmedi. Kıyıya vuran dalgalar gibi akın akın Antalya kalesine indik. 17. Dakikada Bajic'in attığı 2.  gol eğer futbol şansımız yanımızda olsaydı 4. ya da 5. gol olarak hanemize yazılabilirdi. 

İlk yarı bittiğinde tabela 2-0'ı gösterirken kaçırdığımız mutlak pozisyonlara yanıyorduk. Kendi adımıza ligin gol rekorunu kırabilecek bir skorla 2.  devreye girebilirdik.  Hem takımımızın ortaya koyduğu futbol, hem bütün oyuncuların sadece hücumu düşünen bitmek bilmeyen arzuları bizi yeterince mutlu etti. Antalyaspor'a neredeyse hiç şans vermedik.  Kullanılan frikikte, barajdan seken topun yakın mesafeden kornere gitmesinden başka kalemizde tehlike yaşamadık dersek yalan söylemiş olmayız.

 Her ne kadar devreyi önde kapatsak ta rakibin tehlikeli ayaklarının olduğu gerçeği aklımızın bir köşesindeydi. Özellikle stada ilk adımını attığından beri tüm gözlerin üzerine çevrildiği Samuel Eto'o.  Oyun zekası muhteşem. Bir gol ve bir asistle bizi tedirgin etse de bir dünya starını Torku Arena çimlerinde görmek büyük zevk. Sol kanatta oynayan Lazerevıc ve Emrah Başsan rakibimizin etkili oyuncuları. Özellikle 2. Yarı bizleri yeterince zorladılar.

2. yarıya Antalyaspor gol ile başladı. Yediğimiz bu gol bizim oyun anlayışımızı bozmadı. Hemen toparlanan takımımız yine rakibine sahayı dar etti. Sürekli eleştirdiğim Ali Çamdalı'nın kafası ile gelen 3. Gol bizi tekrar rahatlattı. Devamında ise yine ahlar vahlar arasında kaçan goller ve Aykut hoca'nın oyuna yanlış mücadelesi. Uğur İnceman'ı oyuna alarak zaten bizde olan orta saha hakimiyetini sağlamlaştırmak istedi hoca. Ama süperlig seviyesinde asla olmayan Uğur İnceman bizdeki orta alan hakimiyetini alıp rakibe verdi. Ardından Selim'i alarak rakibi olduğu gibi üstümüze çektik. İyi giden oyunu bozmanın mantığını anlamış değilim. Antalyaspor teslim bayrağını çekmek üzereyken yapılan bu oyuncu değişiklikleri faydadan çok zarar getirdi.

Son dakikalarda Eto'o skoru 3-2 'ye getiren golü attı. Rahat rahat seyredeceğimiz bir maçı yine dualar okuyarak tamamladık. Özellikle uzatma dakikalarında kalemize kullanılan serbest vuruşta az farkla auta giden top yüreklerimizi ağzımıza getirdi. Eğer bu top filelerimizle buluşsa şu anda futbolun adaletsizliğini ve Aykut hocayı tartışıyor olurduk.

Bizlere bu kadar güzel bir takım seyrettiren futbolcularımıza teşekkür ediyorum. Özellikle Ali Çamdalı'nı.  Ofans düşünülünce nasıl etkili olduğunu gördük. İlk defa bu karşılaşmada topu tamamen ileriye kullanan bir Çamdalı seyrettik.  Hem kesiciliği hem de topu oyuna sokuşuyla yeşil beyaz forma altındaki en etkili oyununu oynadı. Senin oynaman gereken oyun bu işte. Yürekten tebrik ediyorum.

Acaba bu futbol ziyafeti sadece bu haftalık mı? Bizi mest eden güzel futbolu her hafta görmemiz mümkün değil. Bu da bir gerçek. Zaten dünya üzerinde her hafta bu derece güzel oynayan bir takım da yok. Ama bu kadar olmasa da en azından zaman zaman bu tadı veren oyun beklemek biz Konyasporluların en büyük hakkı.

Bir parantez de Kıbong'a açalım. Hafta arasında kupa mücadelesinde forma giyen oyuncumuz ilk kez bir süperlig mücadelesinde yer aldı. Ve oynadığı futbol ile ben bu takımın oyuncusuyum mesajını verdi. Attığı golün haricinde verdiği mücadele ve takım oyununa katkısı takdiri hak ediyor.

Haftaya deplasmanda benim çok beğendiğim Kasımpaşa ile karşılaşacağız. Maçın zorluk derecesini ifade etmeme gerek yok sanırım. Çok ama çok zor bir 90 dakikanın bizi beklediği bir gerçek. Duran top ustamız Meha'nın olmayışının takımı nasıl etkileyeceğini merak ediyorum. Umarım yokluğunu hissetmeyiz.

Bu zorlu deplasmanda takımımıza sonsuz başarılar diliyorum. Her zaman ve daima KONYASPOR.