Allah kullarını(onun kulları olacak )uyarıyorlardı bu harikulade olaylardan ders alsınlar ibret alsınlar ve ona layık ümmet olsunlar diye .

-MECUSİLERİN DEVAMLI YANAN ATEŞİ SÖNMÜŞTÜ;

Ruhumuzda mana alemimizde kalbimizde kulluk hayatımızda yanmakta olan isyan ateşini fitne ateşini kar ateşini söndürmemizi ikaz ediyordu tuğyan ateşi bacayı sarmış dünyadaki çarpıklıklar sapıklıklar yamukluklar akılsızlıklar fikirsizleler toplumu istila etmiş her yere kaos çökmüş insanlk bunalımda dünyadan da beter bu gün bugünün cahiliyeti çok daha tehlikeli.

-SAVA GÖLÜ KURUMUŞTU;

Mecusiler kendilerine has dini merasimlerini bu gölün kenarında yapıyorlardı .B u gölün o gece kurumasında bizi uyarıyordu ruhumuzda gönlümüzde öz ön benliğimizde kokuşan şirk bataklığının çirkef birikintisinin süflilik barınağının kurtulması üzerinde riyaset güllerinin açması oraların gülistana dönmesi gerektiğini ikaz ediyordu bunun içinde riyaset güneşinin ruhumuza kalbimize mana ve kulluk iklimimize gönül semamıza doğması gerektiği vurgulanıyordu bu olayda .

-ŞİRKİN KARARGAĞI KİSRA SARAYININ SULTANLARI SARSILMIŞTI RİSAYET GÜNEŞİ DOĞAR DOĞMAZ;

Ruhumuzu tüm benliğimizi hayatımızın her hayatını kuşatan irademize ipotek kuran heba ve heves tanrısının saltanatının son bulması şirk sultanları yerle bir olması ve yerin dibine geçmesi kalbimizdeki muhabbet putlarının bir bir devrilmesi ikaz ediliyor ki yerlerine nur sultanlarının gönül sarayımızda dikilmesi gerçekleşsin .

-ONUN BİZE RİSALETLE GELİŞİ ;

O Bize Risalet’le gelmeliydi geldiğinde miladı 610 da evet o bize gelmeliydi zira biz onsuz olmayız yaşayamaz dik nefes alamazdık çünkü biz peygamber soluğu ile hayat bulduk hayat bulmaya çok muhtacız onun bize doğması şıracı Münir olarak kalplerimizi aydınlatması gerekiyor yoksa karanlıkta kalırız , güneş küçük bir alemin şıracı , şıracı mühür ise tüm kainatın şıracıdır.

En hayırlı ümmetinki onun nasibine biz bizim nasibimize o düştü bu sebeple o bize gelmeliydi allaha sonsuz hamd olsun ki geldi de.

-EVET O BİZE GELMELİYDİ

Allah bizim zelil olmazlığımıza acıdı da  zilletten izzete kavuşturmak için onu bize Risalet’le kuran ile gönderdi.

Rabbim bizim zulmette kalmamıza acıdıda bizi nura kavuşturmak için şıracı münkiri bize gönderdi bizde ahiretin yolunu gördük.

Rabbim sapkınlığımıza acıdı da şıracı münkirdeki yol bulabilmek  için onu bize şu talimatla gönderdi ‘ feste kını kemal ümitte em olduğun gibi dost doğru ol .

Rabbim eksikliğimize insanlığımızın noksanlığına acıdda kemale erdirmek için onu bize gönderdi oda in nema bu isti mekkâremle ahlak ben hiç şüphe yok ki güzel ahlakı tamama erdirmek için gönderildim buyruldu .

Edebimiz eksikti bizi edeplendirmek için Allahlın onu edeplendirdiği gibi bizi edeplendirmeye gönderdi .oda edebini rabbi fehapsane teclibi beni rabbim terbiye etti terbiyemizde güzel etti buyurdu.

İnsanlığımız eksikti dişsizmi bir insan onu önce kardeşleri yerdi insanlığı öğretmek için us ve ha seneyi bize insanlığın numunesi olarak gönderdi .

Biz iblisin izinde cehenneme doğru yol alırken bize cennet ve cemalüllah yoluna göstermek için onu bize hidayet rehberi olarak gönderdi .

Putların gölgesinde hayat sürmemize kuranın kubbesi altındaki adreste Müslümanca yaşamak ve Müslüman olarak ölmemiz için onu bize hatta cine gönderdi.