Zeytindalı Harekatı'nın 19. Günü şehit olan Astsubay kıdemli çavuş Ömer Bilal Akpınar'ın vasiyeti öyle derinden etkiledi ki beni. Mektubunda en ince ayrıntına varan dek vasiyet etmişti;

”Kardeşim senden ricamdır, bana bir şey olana kadar sende saklı kalsın. Kardeşim bu savaş haç ile hilalin, imanla inkarın, hak ile batılın, küfür ve tevhidin savaşıdır. O yüzden anneme, babama, kardeşime, Nur’a söyleyin üzülmesinler kesinlikle, hayatlarının geri kalanını rahat geçirsinler. Anneme o istediği evi alsınlar. Dua etsin arada bir. Üzülmekle hayatını bitirmesin. Babam da Beyza da haklarını helal etsin, üzülmesinler. Nur’a söyleyin ben ona doyamadım. Ama eğer gidersem hakkını helal etsin. Üzülmesin, öbür tarafta birbirimize kavuşacağız inşallah. Beraber planladığımız gezilecek yerleri gezsin, benim yasımı tutmakla ömür geçirmesin. Aileme iyi baksın. Beni Safranbolu’ya gömsünler kardeşim. Babamlara söyleyin devletin bağladığı aylığın yüzde 10’unu yine Zehra teyzenin oraya versinler. Hakkınızı helal edin."

Bu mektuptan şunu çıkarıyorum. Demek ki Şehidimiz Ömer Bilal'de çok sağlam bir iman ve vatan sevgisi vardı ki Allah Celle Celalühü bu imanı sayesinde ona bildirmişti şehit olacağını. Değilse nerden bilebilirdi ki ?

Hani ne diyor Allah Rasülü; ''nasıl yaşarsanız öyle ölürsünüz. Nasıl ölürseniz öyle dirilirsiniz'' İşte bu hadisi şerifin tecellisini hissettim şehidimizin mektubunda. Kelimeler yetersiz kalıyor. Bize düşen şey ibret almak.

Diğer yandan hafta sonu Ankara Arena Spor Salonunda HDP'nin Olağan Kongresi vardı. Kongrede Barzani'nin mesajları, Abdullah Öcalan ile alakalı menkıbeler ve sözüm ona barış mesajları. Eş Genel Başkan Serpil Kemalbey barış istediklerini, Türk ordusunun orada masum halkı vurduğunu falan söylemeye çalıştı. Oysa Türkiye'de, Afrin'de ve bir çok yerde masum halkı vuran, canlı bomba eylemleri yapan kimler acep?

Onlara'' yeryüzünde düzeni bozmayın'' denildiğinde; hayır biz yalnızca ıslah edenleriz'' derler.'' (Bakara11) 

Bu ayet tamda sözüm ona barışçı geçinenlerin durumunu anlatıyor işte. 15 Temmuz gecesi de unutulmaz şehidimiz Ömer Halisdemir darbeci hain Generali tek kurşunla öldürmüş olayların seyrini değiştirmişti.

Şehidimiz Ömer Bilal'in mektubunda dediği gibi ''bu savaşa küfürle imanın, haç ile hilalin, hak ile batılın savaşıdır'' 

Ve bu savaş sürdükçe Ömerler bitmez. Bitmeyecek de...La galebe illallah.

 Selâm ve dua ile