Bu Ramazan ayı hüzünlü geçti biz Müslümanlar için…

Birçok değerimizi hatırladığımız halde yerine getiremediğimiz için üzüldük…

Farkına vardık değerlerimizin.

Yitirdiğimiz değerlerimiz de oldu.

Sonradan kıymet bildiğimiz belki de…

Koronavirüs salgınında İslam’ı anlatmaktan sağlığına bile dikkat edemeyen ve yine İslam’ı anlatırken de son nefesini veren Ömer Döngeloğlu’ndan bahsediyorum.

Allah rahmet eylesin…

Ömer Döngeloğlu’nun yeri Konya’da farklıydı. Birçok programda onunla karşılaşmışsınızdır. Davet edilen her programa gelir, İslam’ı anlatmaktan geri durmazdı.

Birçok hemşehrimizin anıları vardır kendisiyle…

Vefatı sonrasındaki paylaşımlar da bunu ortaya koyuyor.

Lakin…

Diyanet Sen Konya Şube Başkanı Ali Koç’un kaleme aldığı satırlar onu en güzel şekilde anlatıyordu.

Konya için Ömer Döngeloğlu…

Ömer Döngeloğlu için Konya…

Noktasına virügülüne dokunmadan Başkan Ali Koç’un satırlarını paylaşıyorum:

Ömer Döngeloğlu Konya'yı Neden Çok Severdi!..

1968 yılında Tokat'ın Zile İlçesine bağlı Altunyurt Köyünde doğan Ömer Döngeloğlu, İlkokulunu kendi köyünde bitirdi. Zile Müftüsü merhum Arif Kılıç hoca efendinin ve hayırsever Zile halkının gayret ve çabalarıyla 4100 metre karelik bir alana temeli atılan İmam Hatip Lisesi 1975 yılında eğitim ve öğretime açılmıştı.

Kur’anla daha yakından tanışacağı, Hz. Peygamberle bütünleşeceği, sosyal ve siyasi hayatının şekilleneceği, aynı zamanda insanların gönlüne dokunacağı ve kaynak bilgilerle donatılacağı fakir bir ailen çocuğu olan Ömer Döngeloğlu'nu babası, Zile İmam Hatip Lisesine kaydettirir.

Çalışkanlığı, başarıları ve dürüstlüğü ile meslek ve branş öğretmenlerinin takdirini kazanan Döngeloğu, Meslek Dersleri Öğretmeni olan Konya Bozkır’lı İlahiyatçı Halil Akbulut ile tanışır ve kaynaşır. Okul derslerinin yanı sıra özel ders ve sohbetlerin yapıldığı programlara sıklıkla katılan Ömer Döngeloğu öğretmeni Halil Akbulut’un Kur’an, Tefsir, Hadis ve Siyer derslerini ilgiyle takip eder, ilme ve öğrenmeye olan düşkünlüğü ile çeşitli kitapları okur ve incelerdi.

Yaptığı inceleme ve araştırma kaynakları arasında Hz. Peygamberimizin Hayatını, Hz. Mevlana’yı, Milli Görüş lideri rahmetli Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocayı, merhum Hacı Veyiszade Mustafa efendiyi, merhum Sadreddin Konevi’yi, merhum Tahir Büyükkörükçü hocayı, ve Konya’nın birçok manevi önderlerinin hayat felsefeleri ile düşünce, hizmet ve yaşam biçimlerini aklına nakşeder.

İmam Hatipli yıllarında almış olduğu ilmi eğitimler doğrultusunda 1986 yılında Zile İmam Hatip Lisesinden mezun olan Ömer Döngeloğlu, aynı yıl Tokat ilinde başlayarak 10 yıl süreyle İmam Hatip olarak görev yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin çeşitli birimlerinde yöneticilik görevlerinde de bulunan Döngeloğlu, 1990’lı yıllarında yüce dinimiz İslam’ın hükmü ve kuralları ile alakalı eğitim almamış uzman olmayan bazı kişilerin bazı tv kanallarında dini programlar adı altında yaptıkları dini açıklama ve tartışmaların doruğa çıktığı o günlerde, İstanbul Eyüp Sultan Camii önündeki iftar çadırından o gür sesiyle başlıyordu “Rahman ve Rahim Olan Allah’ın Adıyla” diye..

Kanal 7 tv ekranlarından yaklaşık 20 yıla yakın bir süre insanlığa seslenen Ömer Döngeloğlu, Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) ve diğer Peygamberlerimiz ile sahabelerin hayatını zaman zaman hüzünlü ve gözyaşları ile akıllarda iz bırakır bir tarzla anlatmaya çalıştı.

Çeşitli sebeplerle programlara katılmak üzere ve sıklıkla Konya’ya gelen Ömer Döngeloğlu, fırsat bulduğu ilk zaman dilimlerinde Hz. Mevlana’yı ve Konya’da metfun bulunan alimler ile kanaat önderlerini mezarları başında, ayrıca Konya’da olan dostlarını gerek iş yerlerinde ve gerekse evlerinde ziyaret eder, gönüllerini alır, hoş sohbetlerde bulunurdu.

İstanbul’daki İftar çadırı programlarının başladığı yıllarda tanışma fırsatını bulduğum ve ilerleyen yıllarda da dostluğumuzun oluştuğu Ömer Döngeloğlu hoca ile 20 yıllık bir dostluğumuz oldu. Konya ve yakın illerimize her gelişinde mutlaka görüşür, yaptığı konferans, program ve etkinlik çalışmalarının her birinde gönül telime dokunur kah hüzünlenir, kah sevinirdik.

Konya’yı ve Konya’lıları çok seven değerli dostum Ömer Döngeloğlu, ilimiz genelinde birçok programlara konuşmacı olarak katıldı ve yüce dinimiz İslam’ın hükümlerini Müslümanların yaşamlarına dahil etmeleri gereken konuları kendine has o güzel anlatım tarzıyla insanların kalbinde iz bıraktı.

Bazı okullar da ve Ceza evinde gerçekleştirdiğimiz konferansların sonuncusunu 06 Mart 2020 Perşembe günü sabah saat 10:30’da Konya yarı açık ceza evindeki hükümlü kardeşlerimize, saat 14:30’da Bozkır İlçemizdeki Üniversiteli öğrencilere ve saat 20:30’da ise, halkımıza yönelik dolu dolu bir dizi programlar gerçekleştirmiştik.

Zile İmam Hatip Lisesinde öğretmeni olan Halil Akbulut’un İlçesi Bozkır’ı da ayrıca seven Döngeloğlu ile program dönüşü yolda yaptığımız sohbette “değerli dostum: Bozkır'a kısa bir süre sonra bir daha gelelim. Daha önce de gelmiştik ama arayı çok uzatmışız. Bozkır'lıları çok seviyorum samimi ve dürüst insanlar. Yöneticileri de öyle demişti Ömer hoca.” Yıl içerisinde Bozkır'a bir program daha yapmayı planlamıştık.

Hülasa insanların gönüllerinde ayrı bir iz bırakan ve covit-19 hastalığı neticesinde 03 Mayıs 2020 Pazar günü 52 yaşında hayatını kaybeden merhum Ömer Döngeloğlu hocamıza Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum.