Çevremizi şöyle, bir incelersek; yaşam içerisinde olmayan, olamayan işlemlerle, olaylarla, karşılaşırız.

İşletilemeyen işletmeler, üretemeyen üretim merkezleri, imalathaneler, fabrikalar görürüz.

Bilimsel Etkinliği olmayan, üniversiteler, farklılık yaratan yeniliğe imza atamayan bilim merkezleri görürüz.

Süslü iddialar, ambalajdan öteye gitmeyen, genellikle niceliksel oluşumları görürüz. Organize olamayan, organizasyonlar amatör ya da profesyonel olan belirli amaçları gerçekleştirmek ya da gerçek amacı gizleyerek kişilere veya kişiye menfaat sağlar!

Bunlar, bir organizasyonda makamını korumak amacı ile ya da bir yerlere gelmek amacı ile görev sahibi olmuş Makam işgal etmişler sözüm ona yetkili kişilerin, etkili olduğu organizasyonlar.

Derneklerde olduğu gibi; kuşları koruma derneği, aslında bir kumar organizasyonu olarak karşımıza çıkabilir.

Hukuku  yayma cemiyeti, toplumun bir yerinde, mevzi kazanıyor olabilir.

Anonim şirketlerin çoğu anonim olamadan, halka açılamadan tek kişinin Krallığı'nda batırılan, karabatak tipi firmalar

Türk Dil kurumu, yıllardır halkı ile haşır neşir olamadığından, yabancı kelimelerin istilasına karşı yeterince organize olamamış bir kurum.

Anayasa, millet Dediğimiz, organizasyonun toplumsal  sözleşmesi. Her vatandaş yasalar önünde eşittir iddiası ile toplumun temel hak ve hürriyetinin teminatı. Ama güçlülerin  haklı olduğu düzene karşı, haklıların güçlü olduğu düzeni sağlayamamış bir  mutabakat!

Profesyonel yöneticiler, kendi alışkanlıklarını, yönetim felsefesi sanan,  sorumluluk aldıkları işletme ve organizasyonların musluğunu kendi çıkar ve mevkilerini  garanti altına alacak şekilde organize olmuş idareci ve saz ekibi.

Patron, yüksek binalar, şaşalı odalar, krediler yatırımlar, arabalar villalar! Bakkaldan farkı olmayan yönetim, her şeyi bilen tavır,yetki devredemeyen sistemler,  otuz yılı geçmeyen ekonomik yaşam..

Halkı  için Seçilen halkın menfaatinin vekili siyasiler, sonuç kendini bile temsil edemez bir hayat.

Şaşalı işletme organizasyonları, müdürler, koordinatörler, CEO'lar, denetimciler, müfettişler, hesaplar, süslü raporlar, en son model elektronik cihazlar, ispiyon ağları, sabit ve mobil kameralar(insan sıfatındaki gözlemciler) onları da takip eden onca piyon! Sonuç; hesap veremeyen şirketler, kırtasiye enflasyonu, karışan rakamlar, sorumlusu bulunamayan  işlemler, üretemeyen, keşfedemeyen, planlayamayan, Yapılar, kişisel değerlendirme, suçlu ordusu ve başarısızlık!

Sonuç kaybolan zaman, israf olan bireysel ve milli Değerler,gelişmemiş toplum, hissi yaşam, Başkasını taklit eden yaşam biçimi, kültürleşememiş organizasyonlar..Araya  giden birikimler..Biriktiremediğimiz yaşamlar.İtibarsız büyükler !Piyasada dolaşan yanlış Örnekler,.Sözlerini yaşamlarını ,davranışlarını miras bırakamayan atalar ! Sözlerle anlaşamayan siniri, kavgayı, silahı hakareti  iletişimlerinin, tercümanı yapan, kelli felli insanımız..

Düzensiz trafik, yap -boz tipi yatırımlar, yeşermemiş Ümitler, planlanamayan kariyerler...

Bedeli çok ağır olan öğrenme Şekli, olamayan gelişme modeli.