Ligde 3. sıradayız. Sezon başındaki çalkantılı günleri hatırladığımızda şu anki bulunduğumuz konum şampiyonluk kadar değerli. İlk haftalarda deselerdi ki bu takım 26.haftada 3. sırada olacak. Kaçımız inanırdık? Üstelik 4.'ye 6 puan fark atacağımızı kim tahmin edebilirdi? İşte aradaki bu 6 puan farkı 9'a çıkarmak için çok önemli bir maç oynadık. Büyük fırsattı bizim için. Ama olmadı. Sağlık olsun. 3.'lük koltuğu için yarıştığımız takım Başakşehir. Kadro kalitesi olarak bizden iyiler. Ama içinde bulunduğumuz hafta itibariyle Başakşehir'e 6 puan fark atmak büyük başarı. Bu sonuç takım olabilmenin ürünü.

***************************

MAÇTAN NOTLAR

 Karşılaşmaya oldukça atak başladık. Rakibimiz daha ne olduğunu anlamadan topu filelerinde gördü. Yine bir duran top ve sonrasında oluşan karamboldan golümüz geldi. Bu sezon 14. duran top golümüzü attık. Toplamda 31 golümüz var.  Neredeyse attığımız her 2 golden biri duran toptan.Sonraki dakikalar klasik Konyaspor maçı şeklinde geçti. Top rakibin ayağında ve biz savunmadayız. Alan daraltan ve fırsat buldukça ileri çıkan bir Konyaspor. Alıştık artık. Ama bu tarz maçlarda girdiğin net pozisyonları değerlendireceksin. Çok net iki pozisyonumuz var. Bir tanesi ilk yarıda Traore'nin yakaladığı net fırsat. Top ayağına dolanmasa tabelada 2-0'ı görebilirdik. 84. dakikada Bajic ile yakaladığımız maçı koparma fırsatını değerlendiremedik. Kardeşim, bu ligin futbolcusuysan eğer altı pas üzerinden topu kaleye sokacaksın. Bu kadar basit. Sen onun için ordasın.

 Futbolun işleyen kurallarından birisidir atamayana atarlar kuralı. 84'te Bajic'in harcadığı net fırsattan 5 dakika sonra Cikalleshi skoru dengeleyen vuruşu yaptı. Önceki dört vuruşunu dağa taşa yapan Cikalleshi son vuruşta filelerimizi buldu.  Geride kalan sekiz haftada sadece iki golü kalesinde gören Serkan bu vuruşu çıkartabilirdi. Her ne kadar sert olsa da köşeye gitmeyen bu şutu Serkan kalitesindeki bir kaleci çelebilmeliydi. Beraberlik golü öncesinde Ömer Ali ile geliştirdiğimiz bir atak var.Rakibi 3'e 2 yakaladığımız atakta Ömer Ali'nin yanlış pas tercihi bizi golden etti. Yine Kibong'un veremediği pas tehlikeli olabilecek atağımızı engelledi. Sağlık olsun. Her ne kadar kaçan 3 puana üzülsekte aldığımız 1 puan ve Başakşehir'i yaklaştırmamak sevindirici. Ama ofans konusundaki eksikliğimiz her karşılaşmada daha da fazla hissedilmeye başlandı. Ne Bajic ne de Rangelov bizi hedeflerimize ulaştırabilecek kalitede değiller.Beraberlik golüne hiç bir reaksiyon veremedik. Eğer maç 5 dakika daha oynansa sahadan yenilgiyle ayrılabilirdik. Bizim için düşündürücü bir durum. Ve Holmen. Takımımızın 4 ciğerli oyuncusu. Bu karşılaşmada yokluğu o kadar belliydi ki. Takımın enerji deposu, dinamosu. Bizim için orta alanın vazgeçilmez oyuncusu. Lige bir hafta Milli maç arası verilecek. Sonrasında ise zorlu bir viraja giriyoruz. İkinci yarının iyi takımlarından Gençlerbirliği ile deplasmanda oynayacağız. Maçın zorluğunu anlatmamıza gerek yok. Devre arası transferleri ile ikinci yarıya fırtına gibi giren Gençler'in hızını Osmanlıspor kesti. Hedefimize ulaşmak istiyorsak bu haftaki mücadelemizin çok üstüne çıkmamız şart.

Bu zorlu mücadelede takımımıza sonsuz başarılar diliyorum.

Her zaman ve daima KONYASPOR.