Devletin, toplumun ve bireylerin mutluğu için eğitim en iyi çözüm yoludur. İnsanlığın var olduğu günden beri, eğitim insanları meşgul eden en önemli sorun olmuştur. Olmaya da devam edecektir.  Anneler, babalar çocuklarına büyük mallar, paralar yerine erdemli insanlar olarak yetiştirseler daha iyi sonuç alırlar. Birçok aile bu mallarını ve paralarını iyi yetişmemiş evlatlarına bıraktıklarında o malların ve paraların bir zaman sonra başka ellere geçtiği görülmüştür. 

Onun için atalarımız: ’Oğlun deli neylersin malı, oğlun akıllı neylersin malı’ demişlerdir. 

Şeyh SADİ: ’Bir Karışıklık Oldu, Akılsız Vezir Çocukları, Rezil Oldu, Akıllı Fakir Çocukları Vezir Oldu. Der.
EFLATUN: ’Halkın yaşaması ve mutlu olması isteniyorsa, eğitim ön plana alınmalıdır. Eğitim işleri, yurttaşların en iyisine verilmelidir. Kendisi erdemli olmayan kişinin; bir başkasını erdemli yapması düşünülemez.Eğitimin amacı her şeyden önce erdem sevgisini genç kuşaklara aşılanmalıdır. 

Bu saygıyı kazanmak küçük yaştan başlar, eğitim ve öğretimin yaşı yoktur.Her çocuk ana kucağından itibareneğitim ve öğretim görür. Öncelik ve özellikle çocuğun ruhunu eğitmelidir.Onlara iyi örnekler gösterilmelidir. İyiye-doğruya-güzele özendirilmelidir. Bu da iyi seçilmiş müzik-masal-hikâye-roman-film gibi araçlarla sağlanmalıdır. İnsanın ruh ve zihin sağlığı çok önemlidir. 

MEVLANA: ’Sen bir kemik ve et yığınından ibaretsin. Esas olan ruhtur.İnsana hareket emrini verenve yönlendiren ruh yapısıdır. Ruh sağlığı yerinde olmayan insandan fayda gelmez.Çocuklar, okudukları bu eserler, dinledikleri müzikler, karşısında DÜRÜST, CESUR, İYİ, CÖMERT olmanın önemini kavramalıdırlar.

Öncelikle anneler, babalar, büyükler ve eğitimciler çocuklara iyi örnekler göstermelidirler. Çocuklar çirkinliklerle- kötülüklerle-pisliklerle karşılaşmamalıdırlar.Karşılaştıkları zaman da yadırgamalı ve ondan uzaklaşmalıdırlar.Çocukların ruh eğitimi sanatla aşılmalı, akıl ve mantık yolu ile süzgeçten geçirilmelidir.Yazarlar, çizerler kısaca medya yöneticileri bu konulara titizlikle eğilmelidirler.Yapılan bütün işlerineğitim ve öğretime yararlı olup olmadığına bakılmalıdır. Sırf para kazanmak için yapılan yayınlar, fayda yerine zarar vermektedir.Bu konulara dikkat etmek gerekir.