Vali Vahdettin Özkan, AFAD Başkanlığı tarafından yürütülen ve bölge için önemli olan ‘Obruk Alanlarının Tespit Edilmesi Projesi 4. Çalıştayı’na katıldı. İnsanı odağına alan hizmet anlayışı ile bütün kamu kuruluşlarının, geleceğe güvenle bakabilme duygusunu inşa edilmesi için risk analizini yaparak bunları bertaraf etmeye yönelik mecraların oluşturulmasının önemine vurgu yapan Vali Özkan; “Kamu otoritelerinin; toplumun hissiyatına ve beklentisine tercüman olarak operasyonel projeler yürütmesi önem arz ediyor. Ülkemizde özellikle son yıllarda Parlamentonun ulusal düzeyde belirlemiş olduğu normatif çerçeve içinde operasyonel olarak Ulusal Stratejik Eylem Planları üretilmiş durumda. Bunların en önemlilerinden birisi de afete ilişkin olanlarıdır. Memleketimizde insanlarımıza yönelik risklerin tespit edilmesi, sağlıklı verilerin toplanması, analizinin yapılması ve bertaraf edilmesi için takip edeceğimiz yol ve yöntemlerin bilgi teknolojileri kullanılarak sonuç odaklı yürütülmesi gerekmektedir. Bütün birimlerimizin ulusal düzeydeki risklere yönelik çok iyi bir organizasyon ve iletişim içinde olmasının önemli olduğunu vurgulamak istiyorum. Hedeflerin net olarak belirlenmesi ve iyi bir iletişimin olması bütün sektörlerin kendisine düşen görevi bir organizasyon içinde bilimsel olarak icra ediyor olması risklerimizi de azaltacaktır. Güvenli şehirlerin, dirençli şehirlerin oluşturulması da bu çerçevede bunun bir sonucu olmuş olacaktır.’’ dedi.

11-5-4

RİSKLER BERTARAF EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR

Şehrin risk analizi ve risk skoru yüksek parametrelerinden biri olan obrukların bilim insanları ve sektör uzmanlarıyla birlikte değerlendirildiğini ifade eden Özkan, “Projenin bu anlamda bir model olduğunu ve hem Konyamız için hem diğer iller için obruklarla ilgili bilimsel sebeplerin, bizi maruz bıraktığı risklerin ve bu risklerin bertaraf edilmesi için müdahale araçlarının ortaya konulması ile bunu hem toplum nezdinde farkındalık hem kamu otoritelerinin burada operasyonel olarak faaliyete geçmesi açısından bir çerçeve teşkil etmektedir.” diye konuştu. Obruk Alanlarının Tespit Edilmesi Projesinin Konya’da yapılıyor olmasından büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade eden Özkan; ‘‘Bütün sektörlerdeki arkadaşların katkısının çok anlamlı ve önemli olduğunu vurgulamak istiyorum. Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar başta olmak üzere bakanlık temsilcilerimize, üniversitelerimize ve belediyelerimize teşekkür ediyoruz. Proje çıktılarının geleceğimize güvenle bakma ve geleceğimizin inşasında çok önemli bir girdi olduğunu düşünüyor, proje hayra ve insanlarımızın güvenle yaşamasına vesile olsun.’’ şeklinde konuştu.

Obruk oluşum nedenlerinin tespit edilmesi ve obruk oluşabilecek alanların belirlenmesi amacıyla yürütülen projenin sonuçlarının paylaşıldığı çalıştayda; Prof. Dr. Fettullah Arık Proje Saha Çalışmalarını ve Doç. Dr. Sefa Bilgilioğlu Proje Harita Üretimi Modeli ile ilgili sunum gerçekleştirdi. Çalıştaya Vali Vahdettin Özkan’ın yanı sıra; İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Şakir Uslu, Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu, Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, AFAD İl Müdürü Yıldız Tosun, kurum müdürleri ve akademisyenler katıldı.

Altuntaş ve Kandemir aileleri akraba oldu Altuntaş ve Kandemir aileleri akraba oldu

HABER MERKEZİ 

Editör: Birkan Bakay