2015-2016 sezonunun başında Torku Konyaspor sportif direktörlük makamını oluşturdu ve bu makama Murat Erdoğan getirildi.

Uzun yıllar boyunca Aykut Kocaman ile çalışmış ve dostluk etmiş bir isim!

Ligler başlamadan önce yaptığı transferler beğenildi veya beğenilmedi, ama daha çok konuşulan tarafı 'Murat Erdoğan kendi adamlarını mı takıma getirdi?' oldu.

İlk devre boyunca kulüpten hiçbir açıklama gelmedi. Bu adamı kulüp kendi isteğiyle mi getirdi yoksa Aykut Kocaman mı istedi hala düşünüyorum.

Kulübe katkı sağladı mı tartışılacak bir konu.

Ancak benim daha çok önemsediğim tarafı, Murat Erdoğan, birinin şahsi menfaatleri için gelip, bir diğerinin şahsi menfaatleri için mi gönderildi?

Dün yapılan açıklamada kulüp Murat Erdoğan'ın gidişi ile alakalı hiçbir sebep göstermedi.

Bu konu hakkında yönetim gerekli açıklamayı yapacaktır diye düşünüyorum ve bekliyorum. Çünkü burada konuşulacak çok şey var.

***

Son yıllarda sosyal medya hayatımızın en ücra köşelerine kadar girdi. Son yıllar dediğime bakmayın son 10 yıldaki olumlu ve olumsuz gelişimi 7'den 70'e herkesi etkiledi. Bu da kısa bir süre değil

Bu herkese açık mecralar bütün insanların gözünde çok zararlı olmasına rağmen, aynı insanlar tarafından yaygın olarak da kullanılıyor.

Zararlı ama gerekli!

İnternet erişiminin saniyelik olarak sağlandığı günümüzde sosyal medya denen şeyin yararlı ve zararları her yere yansımış durumda.

Konyaspor Başkanı Ahmet Şan'ın da dediği gibi artık en küçük olaylar bile anında yüz binlere hatta milyonlara ulaşmakta. Tabii bu faydalı olan tarafı.

Ben işin hızına değil de yorumlama kısmına takılmış durumdayım. Haberin içeriği iyi ya da kötü, Konyaspor lehine veya aleyhine ne olursa olsun insanların sırf yorum yapmış olmak için bir şeyler yazmış olması beni fazlasıyla üzüyor.

Yapılan haberin içeriği hakkında bilgisi olmayan, hatta ilgisi olanlar bile o kadar anlamsız yorumlar yapıyor ki anlamak imkânsız.

Asıl algı 'operasyonu' denen şey bu yorumlarda bence. Delinin biri kuyuya bir taş atıyor, kırk kişi taşı çıkarmak için uğraşıyor.