''Can konağını aramadaysan, cansın;
Bir lokma ekmek arıyorsan ekmeksin,
Bir damla su arıyorsan susun,
Zulmün peşindeysen zalimsin,
Aşkı arıyorsan aşıksın,
Gönlün neye kapılmışsa O’sun sen.
Şu nükteyi biliyorsan, işi biliyorsun demektir''

Hazreti Mevlana Celaleddin-i Rumi''Divan-ı Kebir'' adlı eserinde biz insanoğlunun yaşamı boyunca neyi aradığını, uğruna peşinden gittiklerimizin ,  şahsiyet değerimizi o derece belirlediğini  anlatır.

Kendimizi bu terazi ile sürekli tartıp gözden geçirdiğimiz gibi ,etrafımızdaki insanları, dostlarımızı, arkadaşlarımızı  ve hatta evlatlarımıza ,torunlarımıza bırakacağımız bu güzelim vatanımızın yöneticilerini ,sandıkta kullanacağımız oyun rengini de bu doğrultuda belirleyebiliriz elbette.

Nihayet girdik son haftaya. Kader haftasına ...Evet mi ? Hayır mı? Her iki tarafı da bir tartalım o halde.

Evet cephesine bir göz attığımızda;

14 yıldır iktidarda olan Ak Parti'nin uzun süren çabalarıyla,MHP'nin desteğiyle meclisten geçirilen 16 Nisan pazar günü oylayacağımız 18 maddeyi dilimiz döndüğünce anlatmaya çalıştık .Halen de anlatılmaya devam ediliyor.

Ak Parti'nin söylem ve icraatlarına baktığımızda; bir çok hataları ve eksikleri bulabiliriz pekâlâ. Lakin bu güne kadar verdiği vaatleri ve icraatları sayesinde halkın gönlünde yer bulmayı başarıp oylarını 14 yıl boyunca sürekli artırarak Türkiye tarihinin en çok iktidarda olan partisi olmayı başardı ve halen iktidarda.

İcraatlarında; geçmiş hükümetlerin borçlarını ödemek, bir takım iç ve dış unsurlar tarafından içimize sokulan Türk-Kürt, Alevi-Sünni vb. gibi fitnelerin çözümü ve telafisi için çaba sarf etmesi, insan hakları ve özgürlükler konusunda geçmiş dönemlerdeki ihlallerin giderilmesi, kişi başına düşen milli gelirimizin ve buna bağlı olarak yaşam kalitemizin artması, şehitler , gaziler, yaşlılar ,dullar ,yetimler, yeni doğum yapan  ve çalışan annelere artırarak verilen haklar, okullar, şehir üniversiteleri, şehir hastaneleri, havalimanları, milli ve yerli füze, yerli  tank, milli ve yerli silah, insansız hava araçları, millî gemi, millî helikopter ve uçak, milli arabamızın üretim aşaması, sosyal yardımlar ve daha saymakla bitiremeyeceğimiz yüzlerce eserler..

Söylemlerinde; Yeni Türkiye ,2023,2051,2071 hedefleri, ''biz size efendi değil, hizmetkâr olmaya geldik'' , ''Hak ne der, Halk ne der biz ona bakarız, ''sorunları torunlara bırakmayacağız'', ''haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır'',''one minute'' ,teröre ve teröriste destek veren Avrupa'ya karşı ''Ey Avrupa ..''söylemlerini sürekli kullanan bir parti görüyoruz.

Hayır cephesine göz attığımızda;

CHP, HDP, PKK, PYD, hatta Almanya, Hollandave batının destek verdiğini açıkça görüyoruz.

İcraatlarına ve söylemlerine baktığımızda; Yapılan hizmetler her ne olursa olsun, projelerin eksiklerini tartışmak veyahut daha güzel projeler sunmak yerine ,meclise sürekli gensoru önergesi verip, Anaysa Mahkemesi'ne hizmet ve çıkan kanunların iptali için başvuru yapmak suretiyle hizmetleri aksatmak, TBMM'de sürekli kavga çıkarmak, bacak ısırmak, kürsüyü işgal etmek, Gezi olaylarına ve lgbt (lezbiyen,g ay, biseksüel ,transgender) yürüyüşlerine  CHP'li vekillerce verilen destek, 367 garabeti, 7 Haziran seçimlerinde kendisi iktidar olmak için çabalamak yerine, AK Parti'nin tek başına iktidar olmaması uğruna PKK'nın uzantısı olanHDP 'yi desteklemek ve seçim sonucunda tek başına hükümet kurma yetkisi verilmemesi sonucunda CHP'li vekil Şafak Pavey'in HDP 'li vekille, ''birlikte iyi salladık'' diyerek sevinmesi,16 Nisan'da sandıktan ''evet'' çıkması halinde CHP'li vekillerin ''Evet'' oyu kullananları''denize dökeriz '' söylemlerine şahit olduk.

11 -  Rabbimiz(cellecelalühü)  Bakara suresi 11 ve 12. Ayetlerde ; ''Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, ''Biz ancak ıslah edicileriz'' derler. Şunu bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir, lâkin anlamazlar.'' buyurarak   bozgunculara ve fitnecilere biz inananların dikkatini  çekiyor.

Göreve geldiği günden bu yana AK Parti'nin büyük hizmetleri dışında bir çok hata ve yanlışları  oldu elbette. Şunu unutmamak gerekir kusursuz olan sadece Allah(cellecelalühü) tır .Bizi beşer yani hata yapan olarak yaratanO'dur. Dolayısıyla en asgari düzeyde hata yapanı, samimi olanı tercih etmeliyiz. Devlet yönetimindeki hataların azalması için denetim mekanizmasının iyi çalışması gerek.18 maddelik değişiklik yeterince denetleyicilik anlamında yetmez belki ama şu anki mevcut sistemle kıyasladığımızda en azından bir yol katedilmiş olunacaktır. Ayrıca bu güne kadar sürekli  ''yeni ,sivil ve katılımcı bir anayasa'' söylemini dilinden düşürmeyen ve tüm partilere ''gelin hep birlikte uzlaşarak, sivil bir anayasa yapalım'' diyerek çağrıda bulunan AK Parti ile birlikte  sadece 18 maddenin MHP'nin desteğiyle meclisten geçirilmesi suretiyle halkoylamasına gidilmesi tüm çabalara rağmen şu an için başka çare olmadığının göstergesidir.

Ziya Paşa'nın şu güzel sözüyle yazıma son vermek istiyorum; ''Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz''.

16 Nisan Pazar günü sandıkta en doğru kararı vermeniz dileğiyle.

Her hafta Salı günü görüşmek üzere, esen kalın efendim.