Konya'da artık bildiğin trafik diye bir sorun doğdu...Mevlana Caddesi'nin daraltılması ile başlayan süreç, tramvay hattının açılması, Şerafettin Caddesi ve Mimar Muzaffer Caddesi gibi ana arterlerin de tek şeride düşürülmesinin ardından Konya trafiği içinden çıkılmaz bir hal aldı. Maalesef benim gibi birçok vatandaş aracıyla şehir merkezine inmeye korkuyor. Hele bir de akşam saatleri ise trafiğe çıktığınız saat, Alaeddin'den Nalçacı'ya, Emniyet'e, Meram Yeniyol'a çıkmak Hz. Eyüp sabrı istiyor adeta.  Maalesef trafik polislerimiz de yeterli olmuyor bu noktada. 

*** *** ***

Sadece şehir merkezinde bu trafik labirenti? Hayır!Ankara Yolu ve İstanbul Yolu'nda da aynı. Sayın büyüklerimiz akşam saatlerinde Beşyol'un oradan Konsan'a kadar bir gitsin gelsinler ne demek istediğimi anlayacaklar. Yine akşam saatlerinde Borsa Köprülü Kavşağı'ndan Otogara gitmekte Konya'daki en büyük sınavlardan bir tanesi.  Bu tıkanıklıklar da birçok yere bulaşıyor ve kronikleşiyor. Umarım tedaviye en yakın zamanda başlanır. 

*** *** ***

Peki buradan ne sonuç çıkıyor, ne yapılması gerekiyor onu tartışalım. Benim sade bir şoför olarak gözlemlediğim Fetih Caddesi, Barış Caddesi gibi rahatlatıcı yeni yollara acil ihtiyaç var. Bu kesinlikle masaya yatırılmalı. Çünkü elimizdeki yollar yetmiyor artık!Yine vatandaşlar, Demiryolu Caddesi, Ali Ulvi Kurucu Caddesi gibi alternatif yollara yönlendirilmeli. Tabi, Demiryolu Caddesi'ndeki trafik ışıklarının sayıları azaltılırsa daha da rahatlayacaktır diye düşünüyorum. Bunlar kalıcı çözüm olmasa da nefes aldıracaktır. Bütün yolların Alaeddin'e çıktığı Konyamız'da, insanlar merkeze uğramadan, merkezin keşmekeş trafiğine girmeden evlerine gidebilmeli. İnanın durum gerçekten vahim. Bütün bunları sade bir şoför olarak gözlemlerime dayanarak kaleme aldım. Tehlikenin büyüklüğü belki de benim de tahmin edemeyeceğim seviyeye ulaşmıştır!Artık çözüm ve hareket geçmenin vaktidir. Trafik yetkilileri ve yöneticilerimize saygı ile duyurulur!.