Halk arasında çok zeki olanlara bazen şeytani zekaya sahip falan derler. Geçekten de şeytan çok zeki hatta çok da alimdir. Meleklerin imamı idi şeytan. Ama o Rabbinin buyruğuna asi geldi ve cennetten kovuldu.

Fethullah Gülen zeki değil mi? Hatta nasıl bir ilme sahip olduğunu görmüyor muyuz?

                                           *

Temel Karamollaoğlu içi ''Bilge Adam'' sloganı kullanıyorlar ya hani;

Şehit eşinin üzerine yürüyerek, üstüne 15 yıldır onlar da(AKP) Fetö ile kol kolaydıdemek mi bilgelik?

Temel Bey'e şunu da ayrıca sormak gerek tabi. Madem öyle senin çatı aday olarak düşündüğün Abdullah Gül acaba Ak Parti'de değil miydi? Fetö ile kol kola değil miydi ki çatı aday olarak düşündünüz?

Bile adam ilk seçim mitingini memleketi Sivas'tan başlattı. O kadar bilgecekonuşmalar yaptı ki hayran kalmamak elde değil;

  • Hızlı tren hizmet değil, bilakis göçü hızlandırır.

Yani millet göç edecek hızlı tren herhâlde şehirlerarası nakliye falan almıyor diye düşünüyor.

  • 15 yıl önce ülkenin beka problemi yoktu.

Tabi ülkede her şey güllük gülistanlıktı. 28 Şubat süreci de aynı 15 Temmuz gibi tiyatroydu. 

  • Kuvvetler ayrılığına önem veriyoruz. Biz adaletin kesinlikle yönetimin emrine verilmemesi gerektiğine inanıyoruz. Çünkü adalet aynı zamanda hükümetleri de denetlemekle yükümlüdür. Bunun için kuvvetler ayrımına önem veriyoruz. Biz, cumhurbaşkanlığı sistemine karşı değildik. Ancak kontrol edilmeyen, kendisini kanunların üzerinde gören bir anlayışa karşıyız.

Demek ki Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminden önce AK Parti hükümeti denetlenebiliyordu. Abdullah Gül Ak Parti'nin kurucusu ve il Başbakanı idi. Sonra Ak Parti'nin tarafsız Cumhurbaşkanı adayı oldu ve 367 garabeti ve ardı ardına gelen engellemeler neticesinde gidilen erken seçim, sonrasında da halkın ezici çoğunlukla Ak Parti'yi iktidara taşıması hep boşaydı.

Şimdi bekleyip görelim acaba bu kadar bilgelik 24 Haziran'da Karamollaoğlu ve Saadet Partisi'nin oyunu en seçimde aldığı 0,68'den yukarı taşıyabilecek mi?

                                Selâm ve dua ile...