Kadınhanı Refik Saime Koyuncu Devlet Hastanesi hayır severler tarafından yaptırıldı.  O hastanede kendisini ifşa etmeyen ne hayırseverler var oraya para veren.

Biliyor musunuz?

Hastane büyütülüp C sınıfına geçmesi için çaba harcanıp bina yapılmaması için duyuyorum ki sağlık teşkilatının içindeki birileri çomak sokup her şeyi engelliyor diyorlar.

Hastaneye sahip çıkanlar bir şeyleri İl Sağlık Müdürlüğü aracı ile değil de direk Ankara’dan bitiriyorlar ama oda engelleniyor.

Örnek iki tane sıfır Diş polikliniği cihazları geliyor. Birini İl Sağlık Müdürlüğü gelip söküp götürüyor?

Tabi ki Kadınhanı insanının ihtiyacı yok. Çünkü Kadınhanı’nda insanlar yaşamıyor.

Konya Çevresinin en iyi ve yeni Diyaliz aletleri var ve en iyi diyaliz ünitesi bu hastanede bulunuyor. Amma velakin diyaliz doktoru yerinden oynatılıyor.

Söylenen Kadınhanı Refik Saime Koyuncu Devlet Hastanesi’nde Başhekim Yardımcılığı boş. Sen sözleşmeli doktorsun istifa et, seni bas hekim yardımcısı atayalım deyip kimler tarafından istifa ettirildiyse Dr. Mehmet Ali Kaçar başhekim yardımcılığına atanmayıp tekrar sözleşmede yapılmayarak ortada kalan Doktor Mehmet Ali Kaçar, Aile hekimliği ne imza atarak Kadınhanı ilçesinden aile hekimi olarak ayrılmış.

Halktan çok söylediler inanmamıştım, araştırdım.

Diyaliz doktoru yok!  Diyaliz hastalarını hemşireler tedavi yoluna gidiyor. Diyaliz hastaları da ilaçlarını Konya’da yazdırmak zorunda kalıyor.

Yakında diyaliz ünitesi de kapatılır.  Kadınhanı halkı.

Defalarca yazdık, Kadın doğumcu haftada bir gün geliyor.

Ameliyathane kapalı.

Cerrah yok.

Ilgın hastane oluyor. 

Ama Kadınhanı Konya’ya yakın gerek yok deniyor. Kim ne hakla diyorsa?

Konya’daki hastanelerde olan yoğunluk sizlere zevk mi veriyor? Beyler,

Birde Konya İl Sağlık Müdürlüğü’nde Müdür Yardımcısı varmış. Bizim Kurtasanlı Köyünden Kadir Turgut.

Sayın hocam Kadınhanı için her şeye olumsuz bakıyormuş.  Ne olursa olumsuzluk yaratıyormuş. Nedense, kime kızdıysa, kimden intikam alıyorsa.

Biz de seviniyorduk oralarda, şuralarda bizim memleketimizin çocukları var diye. Gurur duyuyorduk. Kadir Hocam ne sorun varsa Kadınhanı ilçesine gel bir çay içelim, sorunları çözeriz.

Köyünde bahçen var.  Doğal şeyler yetiştiriyorsun.  Gelip dinleniyorsun Kadınhanı’nı sevmiyorsan niye geliyorsun. Oraya da gelme.

Meğerse Kadınhanı için kıllarını dahi kıpırdatmıyorlarmış.

Aman Allah aşkına yeter ki gölge etmeyin yeter. Kendi işimizi kendimiz görürüz.

Ne demiş Atalar almayın mazlumların ahını, çıkar aheste aheste.                                 

Allah aşkına 45 yıldır gazeteciyim derdim. Bugüne kadar o, şu, bu, şunlar, onlar, bunlar hiç olmadı. Derdimiz Kadınhanı, bu ilçe için yazdık bizde başka ilçelerden biri olalım diye çaba gösteriyoruz.

Makamlar gelip geçicidir ama bir hoş seda bırakabiliyor musunuz, o önemlidir.

Herkes bir gün o makamlardan gidecek. Hepimiz öleceğiz. Dünyaya atalar söyler ya kazık çakmayacağız. Ama bu makamlardaki sorumluluklarında hesabını öbür dünyada vereceğiz.

Onun için insanlar için yapılacak hiçbir şeyi engellemeyin.

Yeni bir Belediye Başkanı var. Mehmet Badem adam çabalıyor. İlçe için, sağlık için. Allah aşkına adamın şevkini bari kırmayın önüne engel çıkarmayın. Sert kayaya çarparsınız, benden demesi.

Hayatta en güzel şey insana yapılan yatırımdır. Bundan güzeli bundan hayırlısı yoktur.