Mutlu kadınlar mutlu nesiller yaratırlar. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladığımız bu günde kadınların değerinden bahsetmek isterim. Kadın olmaktan her zaman mutluluk duydum. Bir canlı dünyaya getirme gücü bahsedilmiş olduğu için kadınların ayrıcalıklı olduğuna inanırım. Bu ayrıcalıklarının günümüzde her zaman değeri yeterince bilinmese de yadsınamaz bir gerçek. Tamamen de bu yüzden kadınların mutlu olması demek toplumun mutlu olması demektir. Kadın geleceği şekillendirir. Kadın mutlu olursa gelecek nesiller de mutlu yetişir.

Biz mutluluğun başı sağlık diyerek sağlık önerileri verelim. Kadınlara özel ve sık karşılaştığımız bazı problemler var.  Bunların başında doğruganlığın vazgeçilmezi adet dönemi ve adet dönemi sırasında görülen ağrılar geliyor. Ağrı en sık şikayet edilen durum olsa da PMS dediğimiz adet öncesi sendrom aslında bir belirtiler bütünü. Kadın bu dönemde gergin ve sinirli olur. Şişkinlik ve ağrı hissedebilir. Bazı ülkelerde çalışan kadınlara bu dönemde izin bile verilmektedir  Kendinizi rahatlatmak için bitki çayları ile kişniş ve rezene yağları kullanabilirsiniz. Ayrıca ağrıyı azaltmak için kasıklar rezene yağı ile ovulabilir. 

Kadınların başka bir sorunu ise tekrarlayan ve hatta kronikleşen idrar yolu enfeksiyonları. Bol su içmek ve idrarı tutmamak önlemler arasında sayılabilir. Diğer taraftan koruyucu olarak turna yemişi içeren şurup ve kapsüller koruyucu olarak kullanılabilir. Kontrol altına alınamadığında kabusa dönüşebilecek bu durum konusunda tedbir almak gerçekten önemli.

Kadın olmak sürekli bir hormonal değişim demek. Nasıl gençlik yıllarında adet dönemi sorunları yaşanıyorsa yaş aldıkça da menopoz dönemi sorunları başlıyor. Bu dönem de bir süre zorlayıcı olabilir. Menopoz döneminin sıkıntılarından kurtulmak ve sonrasında da sağlıklı bir döneme ulaşmak için nar çekirdeği yağı ve keten tohumu yağından faydalanabilirsiniz. 

Son bir hatırlatma koruyucu, önleyici ve destek ürünler kullanırken hekim ya da eczacınıza kendi durumunuzla ilgili danışmayı unutmayın. Her kadın ayrı özeldir  Ama en önemli sağlık ipucu kendinizi sevmek ve sık sık gülümsemektir. Her sabah kalktığınızda yanaya bakın, kendinizi ne kadar sevdiğinizi hatırlayın ve gülümseyin. Çok mutlu olmanızı dilerim.