Ramazan akşamlarında sohbetlerin vazgeçilmez adresi olan kafeler, kendine has özellikleriyle müşterilerine hizmet veriyor. Bunlardan biri de Ramazan akşamlarında sahura kadar hizmet veren Elit Kafe. Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi yakınında bulunan Elit Kafe, isminden de anlaşılacağı üzere daha çok elit müşterilere hitap eden bir kafe olarak dikkat çekiyor. Kafenin en büyük özelliği, doğallıktan yana. Yiyecek ve içeceklerde baştan sona katkısız, doğal ürünler kullanan Elit Kafe, bu noktada müşterilerinin ilgisini çekmiş durumda. Ayrıca Elit Kafe farklı dekorasyonuyla da dikkat çekiyor. Yeşilaycı olarak nitelendirilebilen kafede kesinlikle sigara ve tütün mamullerinin içilmesine izin verilmiyor. 

Elit Kafe çevresinden dolayı daha çok belli düzeydeki müşterin uğrak mekanı haline gelmiş durumda. Henüz 2 buçuk aylık genç bir kafe olmasına rağmen, farklılıklarıyla müşterisinin ilgisini çeken kafenin sahibi Çiğdem Altuğ, Elit Kafe ile ilgili bilgiler verdi. KTO Karatay Üniversitesi’nden dolayı daha çok bölgedeki öğrencilere hitap ettiklerini ancak seviyeli bir mekan oluşturmaları nedeniyle ailelerin de uğrak mekanı olduğunu belirten Altuğ, “Bölgemizde düğün salonu var, spor salonu var. Hareketli bir bölge. Bu nedenle öğrencilerin yanında aileler de kafemizi tercih ediyor. Kafemizde yemeğimiz mevcut. Ramazan’a özel menüler hazırladık. Hem iftar hem de sahur veriyoruz” dedi. 

Altuğ, Elit Kafe olarak Yeşilaycı olduklarını ve kapalı alanda kesinlikle sigaraya müsaade etmediklerini söyledi. Ayrıca doğallıktan yana olduklarını ifade eden Altuğ, sözlerine şöyle devam etti, “Biz elit bir kafeyiz. İsmimiz bu yüzden elit zaten. Bizim bütün yiyeceklerimiz,içeceklerimiz doğal. Köfte, sos gibi tüm ürünleri kendimiz yapıyoruz. İçeceklerimiz de aynı şekilde, doğallığa önem veriyoruz. El yapımı limonatalarımız ve meyve kokteyllerimiz var. Tamamen doğal meyve kullanıyoruz. Herhangi bir katkı maddesi ya da yapay ürünler kullanmıyoruz. Tamamen doğallıktan yanayız. Yakın çevreye servis de yapıyoruz. İler ki zamanlarda servis ağını genişleteceğiz. Mekanımızın tüm dekorasyonu kendimize ait. Kendimiz tasarladık. Elit Kafe olarak Franchising isteyen olursa vermeyi de düşünürüz.”

ABDULLAH AKİF SOLAK

Editör: TE Bilişim