İlk olarak Akyokuş’un bakım ve onarımını yaparak, bölgeye kafe ve restoran kazandıran Büyükşehir Belediyesi, Mevlana Caddesi üzerinde yeni bir hizmete imza atarak Büyükşehir Belediyesi Konya Mutfağı Restoran’ı hizmete açmıştı. Böylece Konya Mutfağı olarak Akyokuş Park ve Mevlana Caddesi’nde hizmet veriliyor. Konya Büyükşehir Belediyesi iştiraklerine bağlı işletmeler olarak; özellikle öğrencilere yönelik Kültürpark İl Halk Kütüphanesi terasında ve Aliya İzzebegoviç Bilgehanesi’nde kafeterya hizmeti verilmekte. Diğer işletmeler ise; Camlıköşk Aile Çay Bahçesi, Alâeddin Tepesi Aile Çay Bahçesi ve Alâeddin Tepesi Şehitlik Aile Çay Bahçesi.

KAFEMLER BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Konya Büyükşehir Belediyesi iştiraklerine bağlı olarak hizmet veren Kafem; Akyokuş Park, Meram Tavusbaba, Meram Çamlıbel, Japon Parkı, Evliya Çelebi Parkı, Türk Yıldızları Parkı, Büyükşehir Belediyesi karşısı Necmettin Erbakan Parkı, Konevi Meydanı, Kalehan Ecdat Bahçesi, Konya Bilim Merkezi, Kılıçarslan Gençlik Merkezi’nde farklı hizmet anlayışıyla büyük ilgi görüyor. Konya’nın Taşkent İlçesi’nde de Pirlenkondu Otel’i tamamlayan Konya Büyükşehir Belediyesi, iştirakleri vasıtasıyla 4 yıldız kapasitesindeki bu oteli de işletiyor.

YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE HİZMET VERİYOR

Zengin tarihi mirası, kültürü ve Hz. Mevlana’nın şehri olarak dikkat çeken Konya, her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turistin uğrak mekanı oluyor. Bu nedenle, özellikle on binlerce turistin ziyaret ettiği Mevlana Türbesi, çevresi itibari ile de turistlerin uğrak yerleri haline geliyor. Bölgenin bu özelliği nedeniyle de, türbe çevresinde yerli ve yabancı turistlere hizmet eden çok sayıda restoran, hediyelik eşya satan esnaflar, oteller gibi bir çok işletme bulunuyor. Bu işletmeler aynı zamanda şehrin de vizyonunu ve değerlerini de ortaya koyuyor. Bu anlamda Büyükşehir Belediyesi’nin Mevlana Caddesi üzerinde Mevlana Türbesi’ni gören bir bölgede açtığı Konya Mutfağı, yerli halka hizmet vermenin dışında, şehre gelen yerli ve yabancı bir çok turiste de hizmet verecek olması, oldukça önem taşıyor. 

KONYA’YI TANITIYOR

Mevlana Türbesi bölgesinde açılan Konya Mutfağı, Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veriyor. 110 kişi kapasiteli, iki katlı Konya Mutfağı, şehrin tanıtımına büyük katkı sağlıyor. Yöresel Konya lezzetleri başta olmak üzere, geniş yemek çeşitleriyle vatandaşların damak tadına güzel bir şekilde hitap ediyor. Çorba, salata ve yoğurtlu yiyecekler, zeytinyağlı yiyecekler, pideler, börek ve pilavlar, et yemekleri, tava çeşitleri, ızgaralar ve tatlılar ana başlıklarıyla sunulan menüde, ana hatlarıyla Konya mutfağı sergilenecek. Böylece şehrin yöresel lezzetleri yerli ve yabancı turistlerin beğenisine, uygun fiyatlarla sunuluyor.

YÖRESEL LEZZETLER TANITILIYOR

Büyükşehir Belediyesi’nin Konya Mutfağı, iç dizayn olarak yine Konya kültürünü yansıtan önemli bir dekorun işlenmesiyle dikkat çekiyor. Tavana asılan Hz. Mevlana’yı simgeleyen semazen figürleri, duvarlara asılan Selçuklu dönemine ait işlemeler, hafif şekilde çalan ney dinletisi ile birleştirilerek, Konya’nın tarih ve kültür kokan atmosferinin oluşturulması oldukça beğeni topluyor. Ayrıca, duvarlara yerleştirilen Konya’nın eski fotoğrafları da, şehrin tanıtımı açısından vatandaşların beğenisine sunulmuş. Böylece Konya Mutfağı’na gelen yerli ve yabancı turistler, Konya’yı bütünüyle mekanda bulabiliyor. Misafirler hem şehrin yöresel lezzetlerini tanıyacak hem şehrin farklı tarihlerde çekilmiş arşivlik fotoğraflarıyla şehri tanıyacak hem de şehrin kültürel ve manevi iklimini aynı anda mekanda yaşayabiliyor.

ONUR KALKAN