Mücellidhane Sanat Atölyesi İftar Programlarının ikincisi İrfan Medeniyeti Araştırma ve Kültür Merkezi (İRFA) yönetimi, atölye hocaları ve öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. İftar programına katılan, İRFA Müdürü Mustafa Koyuncu, Mücellidhane hoca ve öğrencilerinin düzenlediği iftarın öğrencileri bir araya getirerek değerli hasletleri geliştirmesini önemli bulduklarını ifade ederek, sözlerine şöyle devam etti ; “Mücellidhane Sanat Atölyesi geçen yıl ilk iftarını tertip etmişti. Bu yıl ki iftar ile öğrencilerin cemiyet olma bilinci, yardımlaşma ve paylaşma duygularının daha da pekiştiğini görüyoruz elhamdülillah. İRFA Yönetimi olarak bunun gibi etkinlikleri destekliyor ve artarak devamını arzuluyoruz. Zira bu etkinliklerin, tahayyül edilen şekilde İRFA’nın meyvelerini vermeye başladığının bir göstergesi olduğunu düşünüyoruz.” dedi.

Mücellidhane’de Ramazan Geleneği (2)

‘BU TARZ ORGANİZASYONLAR BİRLİK VE BERABERLİĞE VESİLE OLUYOR’

İftarın atölye olarak birlik-beraberliği ve yardımlaşmayı amaçladığını ifade eden Tezhip ve Cilt Sanatkarı Selman Küçükkömürler sözlerine şöyle devam etti ;“ Ramazan ayında öğrencilerimizle bir arada iftar etmenin feyzini, bereketini önemsiyoruz ve görüyoruz çok şükür. Böylece Ramazan’ın manevi iklimini çalışmalarımıza ve sanat anlayışımıza aksettirmeye de gayret ediyoruz. Bizim hocalarımız, öğrencileri bunun gibi faaliyetler vesilesi ile bir araya getirir ve sanat üzerine mülâhazalarımızı yapma fırsatımız olurdu. Bugün de bizler öğrencilerimize cemiyet olma bilinci, yardımlaşma, örnek alma, tecrübelerden istifade etme becerisi kazandırmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda bir araya gelen öğrencilerimizle istişare ve fikir paylaşımı ortamı buluyoruz ve yapacağımız projeler üzerine sohbet etme fırsatımız oluyor. Mücellidhane Sanat Atölyesi olarak 6. yılımızın içindeyiz ve yaklaşık Başlangıç, Tekamül ve İhtisas sınıflarımızda 30 öğrencimiz ile eğitimlerimiz devam ediyor. İftar yemeği ile başlayan programımızda kendi medeniyetimizi günümüzle kıyaslayıp anlatan, Dr. Savaş Ş. Barkçin'in “Biz Kimiz?” başlıklı seminerini sinevizyon olarak izledik. Atölye olarak düzenlediğimiz bütün etkinliklerin bir niteliği olmasını çok istiyoruz. Öğrencilerimizle paylaştığımız bu seminerin medeniyet anlayışımızı, düzgün ve temelleri olan bir düşünce sistemi üzerine kurmanın önemini aktardığını ve katılımcılarımızın büyük ilgi ile takip ettiğini gördük”

Mücellidhane’de Ramazan Geleneği (3)

Mücellidhane Sanat Atölyesi Tekamül Sınıfı Öğrencilerinin organize ettiği iftar vesilesi ile bir araya gelen öğrencilere ve yakınlarına akşamın son saatlerinde kahve ve tatlı ikramı yapıldı. Osmanlı geleneği olan “diş kirası“olarak Mücellidhane kahve bardakları hediye edildi. Öğrencilerin ve yakınlarının yoğun ilgisi ile gerçekleşen program kapsamında “Sergi hazırlama süreci” üzerine bir söyleşi de yapıldı. Hocalarımız ve sanatkarlar sergi tecrübelerini katılımcılara aktardılar ve yapılabilecek projeler üzerine fikir alışverişinde bulundular.

Mücellidhane’de Ramazan Geleneği (4)

KGC’de yeni dönem planlandı, faaliyetler başladı KGC’de yeni dönem planlandı, faaliyetler başladı

Mücellidhane Sanat Atölyesi’nde Tezhip ve Cilt Sanatları eserleri üretilip sergilenmekte, satışa sunulmakta ve aynı zamanda bu branşlarda eğitim verilmektedir. Kısa bir zamanda Cilt Sanatı hakkında fikir edinmek isteyen sanatseverle ise workshop düzenleyen atölyede etkinlikler, yılboyu aralıksız devam etmektedir. Atölyenin sunduğu bir diğer hizmet ise kitap ve sanat eseri restorasyondur. Bu çalışmalar ise Kağıt Restorasyonu, Cilt ve Kitap Restorasyonu alanlarında uzman konservatörler tarafından yapılmaktadır. İrfan Medeniyeti Ataştırma ve Kültür Merkezi içerinde yer alan atölye, Pazartesi hariç haftanın diğer günleri Konya halkını, sanatseverleri ve Konya’yı ziyaret eden turistleri misafir etmektedir.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: Muhammed Esad Çağla