Konya'yı Milli Maç heyecanı sardı.

Belediye Başkanından Valisine kadar şehir, Milli Maç'a konsantre olmuş vaziyette.

Milli Takım Letonya ve Hollanda karşısında başarı için ter dökecek. Bu heyecan Konya'dan bütün ülkeye yayılacak. Bakalım bu milli heyecana Konya ne kadar katkıda bulunabilecek. Bu heyecanın sonucunu Pazar günü almış olacağız. 

Milli Takımımız ilk sınavını 3 Eylülde Letonya karşısında verecek. Bu sınavdan hemen üç gün sonra yani 6 Eylülde Hollanda'yı misafir edeceğiz Konya'da. Bu iki maç Milli Takımımızın olmak veya olmamak maçı olarak görülüyor. Şayet bu iki maçtan 6 puan çıkarabilirsek guruptan çıkma şansımız bir hayli artacak.

Konya Şehrini yönetenler bu şansı artırmak adına her türlü çareye başvuruyorlar. Konya Valisi Muammer Erol ve Belediye Başkanı Tahir Akyürek birlikte düzenledikleri basın toplantısında bu heyecanı fazlası ile taşıdıklarını gösterdiler. 

Her iki yönetici de Mili Takımın Konya'ya gelmesinin Konya için büyük bir olay olduğunu belirterek, “biz yaptığımız stat ile zaten bunu hak etmiştik, maçın Konya'ya verilmesi bir hakkın teslimidir.” şeklinde konuştular.

Bence de Konya yeni stadı ile milli maç oynanacak şehirlerden birisi olmayı hak etmişti. Hatta bu hak edişte diğer şehirlere göre bir adım öne çıkmayı da geçen yıl ligde ulaştığı seyirci sayısı ile perçinlemişti. Şimdi Konyalı futbol severlere düşen her iki müsabakada da stadı tamamen doldurup Milli Takıma 90 dakika boyunca destek vermek olmalı. İnanıyorum ki Konyalı sporseverler 12. Adam görevini hakkını vererek yerine getireceklerdir.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek konuşmasında Milli Takımı desteklemenin milli bir görev olduğunu söyledi. Sayın başkan bu konuda çok haklı! Ülkemizin içinde bulunduğu bu kargaşa ortamında biraz yüzümüzün gülebilmesi ve moral bulabilmemiz için bu maçların kazanılması önemli. Böylece bir nebze belki terörü gündemimizden çıkarabiliriz.

Konya bir hafta boyunca Milli Takımı bağrına basacak. Bu süre içerisinde bütün ana caddeler bayraklarla donatılmalı ve Milli Takıma tam destek verilmelidir. Bu maçların onlarca ülkenin vatandaşı tarafından televizyonlardan izleneceğini düşünerek Konya'nın itibarını yükseltecek davranışlarda bulunmalı ve Mevlana Diyarında yaşayan insanların kalitesini dünyaya göstermeliyiz.

***

Bu müsabakaların bir başka önemi de atılacak ilk golün Milli Takımın tarihinde atacağı 700. gol olması. Yani tarihe geçecek olan 700. Golü, Konya'da rakip filelere gönderilmiş olacak. Bir başka ayrıcalık belki de ilk defa bir Anadolu şehrinde üst üste iki Milli Maç oynanacak olması. Bu ayrıcalık da bu güne kadar ilk defa Konya'ya tanınmış oldu.

 ***

Oynanacak olan bu iki Milli müsabaka sonrasında gelecekte yapılacak olan Milli Maçların Konya'ya verilip verilemeyeceği de test edilmiş olacak. Şayet futbol severler de şehri yöneten Vali ve Belediye Başkanı kadar heyecanla bu işe sarılır ve sahiplenirlerse gelecekte daha çok Milli Maçlar izleyebiliriz şehrimizde!

***

Belediye Başkanı Tahir Akyürek, stada giremeyen futbol severler için Kültür Park'a kurulacak dev akranlar aracılığıyla bu müsabakaları izleme fırsatı sunacaklarını da belirtti. Stada giremeyenleri Kültür Parkta kurulacak dev ekranlar karşına davet ediyoruz.

6 puan bizim olsun diyorum. Bu hafta iyi bir sınav vermek dileği ile!