Merhaba dostlar,

Biliyorsunuz malum bir dünyada yaşıyoruz. Çevremizde dostumuzdan çok düşmanımızın olduğu da bir gerçek. Devletler diyoruz devlet dediğimizde insanlar tarafından yönetilen bir topluluktur. O demektir ki fikir yapıları insandır.

Doğal olarak bu yapıları değiştiren etkileyen din, soy, dil, kültürel yapı gibi çeşitli unsurlar vardır. Bu unsur devletlerin kendi özelliklerini yansıtmaktalar. Tabii ki bu da her millet için doğal bir haktır. Bunun ötesinde milletler arasında fark göremezsin.

Konuyu fazla dağıtmadan şunu anlatmak istiyoruz ki devletler arasındaki samimiyet dostluk gibi kavramlar, çıkar ve menfaatten öteye gideceğini sanmak gaflettir. Kardeşin kardeşe, evladın atasına güvenemedi bir dünyada kime güveneceksin Allah'tan başka. Hesabını ona göre yapacaksın. Sonunda dost bildiklerim demeyeceksin. Devlet olarak millet olarak sağlam bir şekilde ayakta durmak istiyorsan milli olacaksın. Sermayeyi kediye yüklemeyeceksin. Aksi halde kara gününde paran bile işe yaramaz olur. Rabbim bu millete güç kuvvet versin, düşmana fırsat vermesin düşman her zaman düşmandır, ne kadar gelişir güçlü olursak o kadar saygın bir devlet huzurlu bir millet oluruz. Hiçbir zaman Savunma Sanayi, Gıda ve Sağlık gibi en önemli unsurlarımızı hiçbir kimseye emanet etmememiz gerekir. Şayet emanet edilirse o noktada zayıf halka oluşur. Daha güçlü daha saygın dostunu düşmanını bilen bir millet olmak için birlik ve beraberliğimizi daha çok korumamız ihanet ve bölünmeden kaçınmamız bütün milletimizin huzur kaynağı olacaktır. Rabbim birlik ve beraberliğimizi bozmasın bu millet birlikte bir millettir. Bizi parçalamak isteyen devletlerin oyununa gelmeyelim. Zafer, başarı ve aydınlık günler devletimizin ve milletimizindir.

Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun. Selam Sevgi ve saygılarımla.