Türkiye dünyada yaşanan küresel krize ve onlarca engellemelere rağmen artık kabuğunu kırmakla kalmayıp bir çok yeniliklere de kapı aralamaktadır. 

     Artık gitgide dışa bağımlılıktan kurtulmak ve gelişmiş ülkeler arasına girmekiçin kendi milli silahımızı, tankımızı, füzemizi, insansız hava aracımızı, milli arabamızı ve daha saymakla bitiremeyeceğim kadar çok argümanı üretmemiz oldukça heyecan verici doğrusu. 

    Teknoloji altın çağını yaşıyor ve o kadar süratli gelişiyor ki her şey, dünya ile rekabet edebilmemiz 2023, 2051 hedeflerine ulaşabilmemiz için,ülke olarak biz de tüm dünyaya paralel olarak kendimizi daha çok yenilemeliyiz ki  tüm dünyada söz sahibi olabilelim. Bu sebeplerden dolayı birçok alanda olduğu gibi, en önemli alanlardan biri olan istihbarat alanında da en iyi seviyeye ulaşmalıyız.

   Ama nasıl?

İstihbaratta etkili olmanın, haber toplamanın çok çeşitli yolları vardır. En etkili istihbarat yöntemlerinden biri de bilişim yani internet yoluyla olandır. 

Hemen hemen hepimiz de akıllı telefonlar, tabletler var ve hepimizin birden fazla mail adresi, sosyal medya hesapları var. Telefonlarımız ve kullandığımız çoğu  yazılımlar ne yazık ki İsrail, Amerika ve diğer yabancı ülkelere ait. Bu telefon ve hesapları kullanmak için hesap açacağımızda sistem bize “ x program sizin şu bilgilerinize erişmek istiyor “ diye sorar. Bizde heyecanla acele ederek “şartları okudum. Kabul ediyorum" butonuna basarak imza ederiz.

Hepimizin pc,tablet ve telefonları kendimize ait özel bilgilerle dolu. Bu bilgi ve belgeleri  en yakınımızın bile görmemesi için özel şifrelerle şifreleriz.Burada dikkat çekmek istediğim konu şu; en yakınlarınızın bile görmesini istemediğiniz bilgileri ne yazık ki kendi ellerimizle yabancılara seve seve verdiğimizin farkında mıyız? 

     Arama motorları ve sosyal medya hesapları sayesinde bizim kimlerle arkadaş, eş, dost sevgili olduğumuzdan tutunda ne tür kıyafet, yemek, müzik vs hoşlanıp hoşlanmadığımıza kadar, ne tür mekanları tercih ettiğimize, hangi mezhep, etnik köken ve siyasi partiye gönül verdiğimize ve daha saymakla bitiremeyeceğim kadar bilgiyi kendi ellerimizle bir de üstüne paralar vererek verdiğimizin acaba farkında mıyız? 

    Bu yollarla sadece bizim hakkımızda bilgi toplamakla yetinmeyip toplanılan bu özel bilgiler ve sosyal medyanın gücüyle ticari alanda pazarı takip edip ekonomilerini geliştiriyorlar. Biz de bu sosyal medyalardan onları telin etmeye çalışıyoruz. Onlara ait bu sitelerde onların şu ürünlerini kullanmayalım tarzında yayınlar yapıyoruz. Ne kadar komik durumdayız değil mi?

Devletimizin acilen bu konuya el atması milli  arama motorları, mail ve sosyal medya hesapları yazılımları konusunda çalışmalar yapması zannımca elzemdir.Umarım milli araba alanındaki babayiğitler gibi  bu alanda da babayiğitler çıkar ve taşın altına elini koyar. Değilse sosyal medyadan öyle “kahrolsun İsrail" demekle artislik yapmakla bir yere asla varamayacağımız aşikâr.

Allah azze ve Celle“Her insanın amelini(kaderini) boynuna bağladık. İnsan için kıyamet gününde, açılmış olarak önüne konacak bir kitap çıkarırız.(İsra13)” buyuruyor. İnsanların olduğu gibi ülkelerin kaderi de kendi çabalarına bağlıdır. Allah azze ve CelleRahmandır. Yani MüslimGayrimüslim ayrımı yapmadan çalışana hakkettiğini verendir.

  Selam ve dua ile