15 Temmuz Ruhu, Yeni Kapı Ruhu ve daha niceleri … Bu millet son zamanlarda oldukça ağır sınavlardan geçmekte  görünen o ki geçirmeye de devam  edecek. Hepsini sınıfta kalmadan bertaraf ediyoruz elhamdülillah,  şimdilik. Son yıllarda ve bu  günlerde yaşadıklarımızı önümüze koyarsak, yaşanan olayların perde arkasında şunu görebiliriz; parçala imha et prensibiyle ilerleyen ABD Türkiye  de bu etkiyi oluşturamadığından ötürü  hazımsız ve bütün dikkatini Türk milletine vermiş durumda.

Bir hafta on gün geriye gidecek olursak ABD nin yaptığı belli Ne Fransa ne Almanya Trump’ı ikna edemedi ve 5+1 anlaşmasından ABD çekildi.Trump İsrail’in etkisi altında büyülenmiş etrafını görmüyor.Artık bağımsız bir ABD yok! Savunma bakanlığından tutun  devlet başkanına kadar herkes kendi menfaatinden önce  İsrail’in (Yahudi)  menfaatini düşünüyor, düşünmek zorunda bırakılıyor. En son seçim dönemine gelelim  Trump hatta siyaset tecrübesi olmayan zengin Yahudi Trump! Nasıl başkan seçildi.  Pentagon’u  daha önce yazmıştık zaten, sanki İsrail’le ABD ‘nin ortak savunma bakanlığını yapıyor. Seçimlere hile karıştı iddaasıyla  savunma  veren facebook kurucusunu da unutmayalım! Ataist olduğunu açıklarken  birden ‘’Bir Yahudi olarak büyütüldüm‘’ açıklamalarına imza atıyor.

 Hal böyleyken İran’ la kanlı bıçaklı İsrail tablosu varken  ABD ‘den ne bekliyorduk ki? ThedorHerzl‘in günlüklerini okumanızı tavsiye ederim, yoksa  dönen oyunu kesinlikle anlayamayız geçmişteki tablodan çok da farksız değil görüntü, dünya üzerindeki köklü Yahudi aileler (şirketler)  yönetimlere baskı uyguluyor.Orta Doğuda kendi istedikleri  ortamı oluşturmaya çalışıyorlar.

Bölgede ki engellerden kurtulmak isteyen  İsrail Batı kanadındaki kolu ABD’yi kullanıyor.Güçlü İran istemiyor, güçlü Türkiye ihtimaline  dayanamıyor bile hemen  F-35  ambargosunu koydurmaya çalışıyor! Daha öncede söylemiştim ABD ile savaşmıyoruz bu pencereden bakarsanız dar görürsünüz İsrail ‘le, Yahudi şirketlerle atışıyoruz.

Afrin‘den sonra oyuna aktif giren Türkiye İsrail’i korkutuyor Orta Doğu’da güçlü ittifaklar kurmasından çekiniyor. İsrail ikili oynuyor Rusya  ile gerildiğimiz zamanları hatırlayalım! gerginliğin ardından nasılda  ilişkilerin düzeltilmesi adına adım atıldı.Rus –Türkiye bağı koparıldı,her neyse ki her iki liderde oyunu fark edip İranı’da yanlarına alarak  güçlü bir ittifak görüntüsü verdiler.Vermek zorundalar bütün çıkarlarını  birkenarıya bırakarak İsrail’in önüne bir set  çekmek zorundalar.Yoksa Rusya neden Türkiye ‘ye  s-400 versin Rusya neden güçlü bir Türkiye ihtimalini kabul etsin.Çünkü bu bölgede Türkiye ile var olabilir.İsrail’e Türkiye üzerinden cevap veriyor.

Aslına bakarsanız Batının Erdoğan düşmanlığı da buradan geliyor. Tarih sayfaları nice liderler gördüler Batıya kafa tutan  lakin  ipi kesilen! Mesele  karşı durmak değil mesele milleti ayağa kaldırmaktır.Bir olmaktır.Artık alenen biliyoruz ki ABD Orta Doğu pastasını kendisi tek başına yemek istiyor! Akdeniz’i başka kimse ile paylaşmak istemiyor.Fakat coğrafyada kendisine karşı duran en azından liderine bu cesareti veren bir millet var! Ve bu onlara ayakbağı oluyor.Afrin Harekatını aylarca konuştuk durduk ABD ‘de oluşturduğu şaşkınlığı  yazdık çizdik!İşte bu zaferin ardında da milli beraberlik var. İtiraf edelim  evlerimizden,Afrin operasyonunu başlatabileceğimize  Avrupa dan önce kendimiz de inanmıyorduk! Ama  15 temmuz da olduğu gibi kendimizi milli ruha kaptırdık ve her gün bu ruhun sahada ki etkisini gördük.Evet Afrin’de darbeyi MİLLETÇEK vurduk .

Askerimizin başarısını tartışmak gereksiz,sonuç  ortada! Ama bunu görmeye ihtiyacımız vardı ve hep beraber gördük!15 Temmuz’da doğan bu ruh Afrin Operasyonuyla farklı bir eşik atladı oradan Yeni Kapı’ya …İşte bu ABD için sorun teşkil eder , etmektedir ..

Önümüzdeki en önemli eşiklerden bir tanesi de kuşkusuz 24 Haziran ! Bütün Avrupa 24 Haziranla ilgili palanlarını yapmış bu ruhun vereceği tepkiye bekliyor. 

 Tekrar Yeni kapıya dönelim bazıları küçümseye bilir, somut bir adım olarak görmemiş olabilirler.Ama görmesi gerekenler gördüler mesajı aldılar.  Bu ruhun etkisi ile irkildiler. O gün mesele sadece Kudüs davası değildi! Vatan derdiydi, bayrak derdiydi .Türkiye’yi kışkırtmak için içinden çıkılmaz bir kaosa  sürüklemek için Kudüs gündeme getirildi!Kutsalımıza saldırarak hükümetimizi sıkıştırmaya zorlandık! Ama bu millet ona da verilmesi gereken cevabı verdi.ABD Türkiye için attığı her adımda  karşısındaki gücün Türk  Milleti olduğunu bir kez daha anladı. Eminim ki  kapalı kapılar arasında bu mitingin her cümlesi tek tek  irdelendi,yorumlandı.. Bu ruh BM’yi harekete geçirdi somut bir karar alındı(kınamadan öte) bir komisyon kurulması kararı verildi.

İşte bizi ayaktatutan  farklı yapankuşkusuz bu ruh, Malazgirt’teki ruh, Viyana’daki ruh  ,Fatih’i İstanbul’a sevdalandıran ruh 18 Mart’taki ruh,Koca Seyit Onbaşı’nın ruhu,Plevne’de Gazi Osman Paşa’nın ruhu  Fatihini bekleyen Kudüs’ün ve kuşkusuz ÜMMETİN RUHU vesselam……