15 Temmuz darbe girişiminden 10 Ağustos'a kadar Türkiye halkı tarihi bir nöbet tuttu. İblis'in askerlerinin namlularının önüne geçen ve Amerikan mandasına karşı duran halk, namusu için indi meydanlara!Canlarımız yandı, onlarca yiğidi toprağa verdik ama zafer bizim oldu hamd olsun!

*** *** ***

15 Temmuz ila 10 Ağustos arasında bizde hemen hemen her gün Mevlana Meydanı'nda bulunduk dostlarla!Güzel manzaralar, samimi dualar, sahiplenici haykırışların yanında üzücü ve tehlikeli cümlelere de şahit olduk! Mesela 'Demokrasi şehidi', 'Demokrasi Zaferi', 'Demokrasi Nöbeti' gibi tehlikeli cümleler!

*** *** ***

Bu millet tarih boyunca kazandığı zaferleri, verdiği mücadeleleri asla demokrasi adına yapmadı!1919 Erzurum kongresinde toplanan alimlerimiz, din, vatan ve namus için mücadele besmelesi çektiler! İstiklal Harbi de yine demokrasi için değil İslam ve vatan için can alınan can verilen bir mücadele oldu!

*** *** ***

Biz İslam'la şereflendikten sonra Türk milleti olarak hiçbir mücadeleyi Yunanca bir kelime ile örtülmüş, egemenliğin Allah'ın olduğunu inkar eden bir sistem uğruna vermedik hamd olsun!

*** *** ***

Tarihin şerefli milleti olarak bununla da hep gurur duyduk.. 15 Temmuz gecesi de 'Allah Allah' nidaları ile tankın altına yatan yiğitlerimizi de demokrasiye feda ettirmeyiz. 

*** *** ***

O yiğitlerimiz çürümüş sistem olan demokrasinin cesetleri değil, son kale Türkiye'yi kafir çizmesine ezdirmemek için canını vermiş asil şehitlerdir İnşallah! Bu böyle biline!Ya değilse biz biliriz batının bize kakaladığı demokrasinin İslam coğrafyalarında nelere mâl olduğu!. Diyeceğimiz o ki; bu bir demokrasi savaşı değil vatan müdafaası ve İslam nöbetidir!

*** *** ***

Gelelim Mevlana Meydanı'ndan yansımalara!

Aşina olduğumuz simalardan başlarsak; belediye başkanlarımız Tahir Akyürek, Uğur İbrahim Altay, Mehmet Hançerli samimi olarak nöbet tutan halka omuz veren isimlerdi! Vekillerden oradan oraya koşturan gündüz çalışıp gece nöbet tutan, Ahmet Sorgun, Ziya Altunyaldız, Halil Etyemez, Hacı Ahmet Özdemir başta olmak üzere tamamı takdiri hak etti. ! 

*** *** ***

Bayan milletvekillerimiz Hüsnüye Erdoğan gerçekten çok kişiden daha fazla erkekçe duruş gösterdi. Eylemci kişiliğiyle bilinen Leyla Şahin Usta, birçok kişiye örnek oldu! 

*** *** ***

MHP İl Başkanı Murat Çiçek, Saadet Partisi İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar da görüş ayrılıklarını kenara atarak meydanlarda birlik sloganları attı!Unutulmayacak birliktelik manzarasını fotoğrafladık bu duruşlar sayesinde!

*** *** ***

Takdiri hak eden isimlerin başında şahsi değerlendirme yapacak olursak AK Parti İl Başkanı Musa Arat geliyor!Sabahlara kadar meydandan ayrılmadan herkesle kucaklaştı sayın Arat. Yine Meram İlçe Başkanı Abdulkadir Özöğür, organize kabiliyeti ve mücadeleci yönüyle takdire şayan bir meydan dersi verdi!

*** *** ***

Meydanda olan ama yazmadığım birçok siyasi var evet biliyorum. Ben şahsi olarak yaptığım izlenimlerden öne çıkanları kaleme aldım. Yoksa tüm siyasiler ve yöneticiler üzerine düşeni yapıp, mücadele etmiştir ona lafımız yok!

*** *** **

Ama özet şu ki; AK Partili, Milli Görüşçü, MHP'li, Kürt-Türk demeden eyleme bürünen ve direnen Konya, şerefli bir meydan dersi vermiştir!Baş kahraman Konya halkıdır!