Geçen Cuma günü Konya'ya gelen Başbakan Davutoğlu Metro müjdesi vererek bizleri sevindirdi.

Aslında bu Metro sözü bundan 11 yıl önce dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından verilmişti Konyalıya. Aradan geçen zaman zarfında vaadin sahibi Büyükşehir Belediye Başkanlığını deruhte etmesine rağmen, verilen Metro sözünde bir gelişme olmamıştı.

7 Haziran 2015 Seçimleri yaklaştıkça siyasi partiler de vaatlerini arka arkaya sıralamaya başladılar. Konya'ya da Metro sözü verildi. Bu sözün tutulacağından eminiz. Çünkü devlette süreklilik söz konusudur. Nasıl ki daha önceki iktidarların başlattığı KOP, MARMARAY, Bolu Tüneli v.b. projeler AK Parti zamanında tamamlanmışsa Konya Metrosu da hükümetler değişse de tamamlanacaktır. Çünkü bu bir Devlet Projesidir.

Bizler bu projeyi hazırlayan ve gündeme getiren hükümete ve Başbakan Davutoğlu'na teşekkür ediyoruz. İnanıyoruz ki seçimler sonrasında yine iktidar olacaklar ve bu Metro projesini başlatacaklardır.

***

Konya Metro Projesinin açıklandığı programda milletvekili adayları da tanıtıldı. İnanıyorum ki bütün milletvekili adayları bir birinden kaliteli ve farklı yönleri ile birbirlerine üstünlük sağlayacak niteliklere sahipler.

Programda Başbakanın Konyalı olması hasebiyle 14 milletvekili çıkaracak olan Konya'nın bütün vekillerine talip olduklarını belirttiler.

Bu isteği iki nedenle olumlu bulmuyorum.

Birincisi, seçim sonrası yeterli sayıya ulaşılırsa başkanlık sistemine geçileceği söyleniyor. Bu durumda Davutoğlu'nun Başbakan olması için verdiğimiz oylar buharlaşacak. Yani oylarımız boşuna gidecek.

İkincisi, geçmiş yıllara baktığımız vakit Konyalı iki milletvekilinin parladığını görüyoruz. CHP Milletvekili Atilla Kart ve MHP Milletvekili Mustafa Kalaycı... Bu iki vekil olmasa Konya için verilmiş önerge bulamayacaktık sanıyorum.

Yani Konya'dan muhalefet partileri mutlaka milletvekili çıkarmalı.

***

24 Nisan sözde Ermeni soykırımının gündeme geldiği gündü. Ermeni patrikhanesinde bu konuda bir anma düzenlendi. Hükümet burada üst makamda temsil edildi. Başbakan Davutoğlu da Osmanlı Ermenilerinin acısını paylaşıyoruz dedi. İnsani bir duygu, anlayabilirim. Ancak aynı dönemde Ermeniler tarafından katledilen 1 milyonun üzerindeki Osmanlı Türkünün acılarını niçin paylaşmadı Başbakanımız. Haydi, Türk sözünden haz etmiyorlar, en azından Osmanlı Müslümanları tabirini kullanabilirdi.

 ***

Cumhurbaşkanımız da 24 Nisan günü Çanakkale'de bir anma toplantısı düzenledi. Yani Çanakkale Zaferini kutlamaya dönük bir törendi düzenlenen! Ama ne hikmetse tarih, düşman askerlerinin Çanakkale Yarımadasına çıkmasının yıl dönümü olan 24 Nisan'a denk getirilmişti. Tabii ki düşmanın işgal hareketini başlattığı bir tarihin kutlandığı gibi bir algı oluşturmak istemiyoruz. Sadece Yeni Türkiye'de yapılan yeni garipliklere dikkat çekmek istiyoruz.

***

MHP Milletvekili ve milletvekili adayı Mustafa Kalaycı, CHP'nin seçim vaatlerine takılmış. 

Sayın Kalaycı CHP'nin vaatlerine takılmak yerine sizler ne öneriyorsunuz onu açıklayın. Vatandaş birilerinin eleştirilmesini değil, kimlerin neler yapabileceğini duymak istiyor. Bir de “Hesap Soracağız” cümlelerinden kaçının. Şayet ortada hesap sorulacak işler yapılmışsa kendisini özgür hissettiği zaman Türk adaleti ve yargısı gerekeni yapacaktır, merak etmeyin.

***

Uyanmak yok, uyumaya devam!