Türkiye ve Katar arasında yapılan anlaşmalarla birlikte yatırım fırsatları tartışılırken en dikkat çekici ve herkesin gözünün üzerinde olduğu birliktelik tabi ki enerji birliğiydi. Bölgede sağlanacak olan bu birliktelik bu sayede üstünlüğü de ele alan bir gelişme olacaktı. Tüm bu gelişmeler yaşanırken ortak kanı ise tamamen yakın gelecekte Katar’ın Türkiye ile birlikte küresel adımlar atacağıydı. Türkiye için Katar’ın özel bir önemi de var. Aramızda oluşan bu dostluk durumu her şeyi şekillendirir durumda.
Bu doğrultuda Körfez altyapısını da Türkiye’ye emanet eden Katar’da firmalarımız, neredeyse ihalesiz iş alabiliyorlar. Bunun sebebi ise yetkinliklerimiz kadar, aldığımız işleri zamanında ve beklenenden daha kaliteli bir şekilde teslim edebilmemiz. Katar ile aramızda oluşan bu samimi ortam tabi bazı kesimin hazımsız olmasına neden oluyor. İhalesiz iş yapabilmenin dışında birçok önemli konuyu da prosedürsüz bir şekilde yapabilen Türkiye, Katar için oldukça mühim. Ancak bu hazımsızlıklarını başka yöntemlerle dışa vurmak isteyen ülkeler Katar’a yönelik abluka girişimini her geçen gün daha fazla artırarak devam ettiriyor. Dolaysıyla burada sadece Katar değil Türkiye’de bir hedef olarak görünüyor.
Doğalgaz konusunda depo görevi gören katar neredeyse bugün terörizme destek vermekle suçlanıyor. Çok uzaklara gitmeden birkaç yıl öncesine dek, İran ile ticaret yapıyoruz diyerekten aynı tehditler bizler içinde savruluyordu. Yani bunun günümüz eşkıyaları tarafından yapılan bir oyun olduğu oldukça açık. Öte yandan Halkbank’a yapılan operasyon ise bunun en büyük göstergesi. Birleşmiş milletler ambargosuna harfiyen uyan ancak ABD’nin kendi özel ambargolarını dinlemiyor diye Halkbank’a operasyon çekilmişti. Tüm bunlar yaşanırken olayın içerisinde daha şiddetli şekilde bulunanların ortak görüşü ise malum ülkelerin Türkiye’yi de terörist ülkeler arasına almakla tehdit etmeleriydi.
Bugün gelinen noktaya baktığımız zaman etrafında batan daha doğrusunu söylemek gerekirse batırılan ülkelerin cankurtaranı gibi davranan Türkiye şimdilerde teröristin çözüm ortağına NATO üyesi ülkenin silah yardımı yapıldığı, dev yatırım projelerinde işbirliği için olduğu dostu Katar’a operasyon çekildiği ülke durumunda. Katar krizi nereye varır sonuç ne olur bilinmez ama Türkiye’ye karşı herkesin güç birliği ile saldırmaya çalıştığı kesin. Burada dikkat edilmesi gereken en büyük konu bu olmalı. Verilen mesajlara cevabımız çok açık ve net olmalı ki artık kendi göbeğimizi kendimiz kesmemiz lazım.