Meram'ın bir bölümü kendimi bileli hizmet noktasında hep eksik kaldı. 

Başkanlar değişti ama bu durum hiç değişmedi. Konya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanlarından Mustafa Özkafa döneminde Ahmet Özcan Caddesi açılmıştı. O dönem, caddenin geçtiği civar mahalleler oldukça heyecanlanmıştı. O yıllarda öyle bir caddenin o mahallere açılması, vatandaşları heyecanlandıracak cinstendi. 

Ancak vatandaşın heyecanı maalesef o yıllarda kaldı. Cadde açıldı, cadde boyu sağlı sollu imara açıldı ancak içeri mahaller yine hizmetten yoksun bir şekilde bugünlere geldi. Uzunharmanlar Mahallesi, Kalfalar Mahallesi, Büyükaymanas ve Küçükaymanas Mahalleleri vs. vs. birbirine paralel olan bu mahalleler uzayıp gidiyor. 

Bu mahalleler nedendir bilinmez, hizmette Meram ilçesinin hep geriden gelen mahalleleri oldu. Mahalleler yıllardır aynı. Yollarının delikleri, bozukları bile hiç değişmez!

Seçimden seçime belki Belediye ekipleri gelir bir iki yama yapar, 'Meram Çalışıyor' tabelası asar, 2-3 ay o çalışma devam eder, sonra bir daha bu mahallelere uğrayan olmaz!

Burada dikkat çeken bir nokta; hizmet hem arada bir gelir hem de gelince 3-4 ay sürer!

Daha önce de yazmıştım, Hasanköy Caddesi'nin bir bölümünde geçtiğimiz yıllarda çalışma yapılmıştı. Çalışma aylarca süründü durdu. 

Şimdi aynı kaderi Abdülreşit Caddesi yaşıyor. Hasanköy Caddesi'nin paralelinde, Ahmet Özcan Caddesi'nden Antalya Çevre Yolu'na kadar uzanan bu caddede haftalardır çalışma var. Daha doğrusu çalışma yapmak için gelindi, yol bozuldu, bir daha gelen giden olmadı! Cadde öyle kaldı.

Haliyle o yolu her gün kullanan binlerce vatandaş da haklı olarak isyan ediyor. Sağ olsunlar sosyal medyada Konya'nın sorunlarına değinen 'Konya İçin El Ele' isimli bir sayfa var. O sayfada da geçtiğimiz günlerde aynı durumdan şikayet edercesine bir eleştiri yapılmıştı. Sayfanın paylaşımın altındaki yorumlar, bölge sakinlerini anlamak için oldukça önemli. Herkes isyanda! Vatandaş garibanlıktan dem vuruyor. 

Diyor ki vatandaş; “Meram ilçesinde bulunan Meram Mahallesi, Meram Yeni Yol bölgesi eksiksiz hizmetler alırken ve bu hizmetler kısa sürede tamamlanırken, bu mahalleler neden hizmet alamıyor? Hizmet ayda yılda bir geldiğinde de neden uzun sürüyor? Belediyenin hizmet anlayışı, mahallenin sosyo – ekonomik yapısına göre mi şekilleniyor?”

Evet, mahallelinin bu şekilde veryansında bulunması, bu tür bir soruyu aklına getirmesi bile Meram Belediyesi adına utanılacak bir durum aslında. Ki vatandaşın bu düşüncesi, haksız da değil. Ben de bu şekilde düşünüyorum. Eğer öyle olmasaydı, o mahalleler yıllardır aynı olmazdı. Yıllardır o bölgede yaşayan biri olarak söylüyorum bunları. Başkasından duyulan değil bizzat yaşadığımız olaylar bunlar. Mesela Kalfalar Mahallesi Hasanköy Caddesi üzerindeki bazı logar kapakları da yok! 2 haftadır gelip geçerken bakıyorum, “acaba ne zaman bu kapaklar yeniden konacak” diye ama yok! Küçük bir çocuğun içine düşmesini bekliyorlar sanırım!

Hep söylemişimdir, Meram Belediyesi'nin hizmet bölgesi, Ahmet Özcan Caddesi'nde bitiyor. Sonrasında kalan bölge maalesef hep unutuldu, unutulmaya da devam ediyor. Meram Belediye Başkanı Sayın Fatma Toru hanımefendi, o bölgeye bir gün gider de vatandaşın sıkıntılarını dinlerse, ne demek istediğimizi daha iyi anlarlar sanırım. Meram'ın hizmet bölgesini genişletmesi ve hizmet hızını artırması dileğiyle diyelim. Saygı, sevgi ve dua ile!