Uzun zamandır merakla beklenen AK Parti ilçe belediye başkan adayları sonunda açıklandı. Ha bugün, ha yarın derken beklenen haberin gelmesi ile kimileri sevindi kimileri de üzüldü. Şok etkisi yaratan ilçe ise Meram oldu. Rekor aday adayı olan Meram'da AK Parti Konya'da alışılmamış bir tercih olan kadın aday gösterdi. Mustafa Yazlık ismi sosyal medyayı çalkaladı, Serdar Kalaycı ile 'devam' denildi. Fakat beklenen olmadı. Aday adaylığı sürecinde, hanımefendi duruşu ve ziyaret seferberliği ile ismini duyuran Fatma Toru hanımefendi Meram Belediyesi'ne aday olarak gösterildi. Birileri 'ben tahmin etmiştim' dese da aslında kimse beklemiyordu. Bir tek kişi bekliyordu oda Fatma Toru'nun kendisi idi. Ziyaretlerinde Başbakan Erdoğan'ın kadın adaylara olan desteği ona en büyük cesareti verdiğini üstüne basa basa söyleyen Toru, Konya'da yeni bir dönemin başlamasına vesile oldu. Ne diyelim, bize 'hayırlı olsun' demek düşer. 

*** *** ***

Ama unutulmaması gereken önemli bir nokta var. Meram'ın başkanlarında 'kullan at' mantığı kullanılıyor. 2 dönem belediye başkanlığı yapmak kimseye nasip olmadı. Eğer seçimleri kazanırsa Fatma Toru hanımefendinin kalıcı olmak için mücadele etmesi gerekiyor. Eğer belediye başkanı olursa umarız, Yuvayı dişi kuş yapar sözüne dayanarak, Meram'ın teorik ve teknik yapısını yeniden inşa ederek, farklı bir vizyon katar. 

*** *** ***

Tabi Fatma hanımın rakiplerinin güçlü olduğunu unutmamak gerekir. Saadet Partisi'nden Mehmet Demirel ve MHP'li Hakkı Altuntaş, Meram'da ismini duyuran ve takdir alan isimler arasında. Mücadele, bu üçlü arasında geçecek şüphesiz. Herkes farklı bir koz sunuyor masaya. Elinde 'as' kimin fazla bakalım görelim. Halkın tercihi sonunda bakalım Meram'ın koltuğunda bir bayanı görebilecek miyiz? Bu soruya birçoğunuz 'kesin' derken, birçok kişi ise 'işi zor' diyecek. 

*** *** ***

Gel gelelim Selçuklu ve Karatay'a. Başkanlar anlaşılan genel merkeze kendini sevdirmiş. Hançerli ustalık dönemine giriyor. 2 dönemdir Karatay'da konut hamleleri ile ses getiren Başkan Hançerli, projelerin adamı olarak anıldı. Selçuklu'da ise ilk dönemini tamamlayan Altay ise, 'Bunun Adı Aşk' sloganı ile park, spor salonu ve sosyal merkezler anlamında önemli yatırımlar yaptı. Bunları anlatırken üçüncü dönemi kesin kazanacaklar düşüncesi ile yazmıyorum yanlış anlamayın. Seçimi çalışan kazanır. Olur da AK Parti 4'te 4 yaparsa, diğer başkanlar Toru'ya ağabeylik yaparlar. Ama bizim için değişen bir şey olmayacak. Şimdi olduğu gibi sayın başkanların o zaman da gözümüz üzerlerinde olacak.