Bu konuda bir yazıyı uzun süredir ele almayı düşünüyor, Diyanetten ve yakın arkadaşlarımdan tepki almak istemediğimden baya bir çekiniyordum.

Öncelikle baştan söyleyeyim ben ilköğretimden sonra bir yıl Kur'an kursu, ardından ortaokul ve liseyi İmam Hatip'te okudum ve ciddi bir eğitim aldım. Yani anlatmak istediğim Elhamdülillah İmam’ın olmadığı yerde Cuma Namazı kıldırabilecek ve Cenazeyi yıkayıp defnedebilecek kadar bilgimin olduğu kanaatindeyim ama ben İmam değilim, İmamlık yapmıyorum… Keşke yapabilsem!

İmam’lığın Muhteşem kutsal bir görev olduğunu düşünüyor, onun için de Günümüzde Camilerimizde görev yapan 657 ye tabi Memurların Birçoğunun İmam değil Hoca olduğunu,ve hatta Namaz kıldırma Memuru olduğunu söylüyorum.  

Nedenmi? Çünkü İmam yaşantısı ile hal ve hareketleri ile insanlara önder olan, örnek olan, Sabah namazından sonra gerekirse kahvaltısını bile cemaati ile birlikte yapan,  günboyunca Cami’de duran, Namaz Vakitlerde Cemaatten eksik olan kişiyi sezip başına bir iş mi geldi acaba diye soruşturan, Allah (C.C)’ın Kitabını ve Peygamber (SAV) in sünnetini Allah’tan başka hiç kimseden korkmadan anlatabilen, Mahalle halkından görenlerin selamlayıp saygı duyduğu kişidir İmam… 

Yoksa Cami’nin hemen yanına bir bakkal dükkanı açıp Vakitlerde hızlı bir şekilde namazı kıldırıp bakkala koşan, Sabah ezanını otomatik makinaya okutup nasılsa cemaat yok deyip camiye bile gitmeyen, Lojmanı yok deyip atandığı camiye gitmeyen, Bugün benim izin günüm deyip cami’nin hemen bitişiğindeki lojmanında oturduğu halde Cami’ye gitmeyen, Düzene göre Fetva veren, Görevli olduğu Camiye girip çıkandan haberi olmayan, Camiye vakitten on dakika önce gelip namazdan hemen sonra camiden ayrılan kişi değildir İmam… 

Ondan olsa olsa Namaz kıldırma Memuru olur…

Değerli Dostlar daha yazacak çok şey var ama kaçacak delik yok. 

Gerçekten görevini layığı ile yapan İmamlarımızın affına sığınır, Müftülerimizin ve Diyanet yetkililerimizin görevlerini ve de denetimlerini iyi yapıp gerçekten görevine sadık, halka önder olacak İmamların göreve getirilmesini canı gönülden bekliyoruz. Unutmayın her mahallede namaz kıldıracak kadar Hocalarımız vardır, o yüzden bizlere İMAM Lazım.

Kalın sağlıcakla…