Merhaba.

Bu hatadan itibaren sizlere ABD’den sesleneceğim. Buradan dünyayı etkileyen gelişmeleri, farklı bakış açılarını anlatacağım. Sizlere dünyanın uzak köşelerinden haberler vereceğim. Sizlerin merak ettikleri olursa da yanıtlamaktan mutluluk duyacağım. 

ABD’de ençok dolaştığım alanlar eczaneler ve sağlık marketleri. Son birkaç yıldır dikkatimi çeken önemli bir nokta kadın sağlığına ayrılan özel kısımlardaki artış. Artan ürünler arasında en büyük yeri de menopoz ürünleri kaplıyor. Aslında buna şaşırmamak lazım. Menopoz bir kadının hayatında çok önemli bir dönem. Bir mevsimden başka bir mevsime devinim oldukça uzun süren bir süreç. Öncesi ve sonrasını da kattığınızda neredeyse 10 yıllık bir dönemden bahsediyoruz. Bu 10 yıl içinde sıcak basmaları, terlemeler, uykusuz geceler, değişen metabolizmanın getirdiği sorunlar ve gelecekte ortaya çıkabilecek pek çok sağlık sağlık problemine ait risklerin artması kadınların yüz yüze geldiği sorunlardan bazıları.

Bu devrimin başka bir önemli paçası ise yaşanan değişimlerin kadınların psikolojisi üzerindeki etkisi. Bu taraftan fiziksel problemlerin yarattığı sıkıntılar bir taraftan da yaşlanma duygusunun bu dönemde artması kadınlarda depresyon eğilimini artıyor. Yani menopoz hem fizyolojik hem de psikolojik sıkıntılarla örülü doğal ve kaçınılmaz bir süreç.

Ortalama insan ömrü uzadıkça menopoz sonrası geçirilen süreler de artıyor. Bu süreleri daha sağlıklı geçirebilmek için pekçok destekleyici ürün gerekiyor. Geek azalan Östrojen düzeyiyle artan kardiyoyasküler risklerin önlenmesi gerek kemik sağlığının korunması gerekse de cinsel sağlığın desteklenmesi için kullanılan ürünler raflarda yerini alıyor.

Tüm nedenlerden dolayı ABD pazarında gün geçtikçe ürün sayısının arttığını görüyoruz. Artık kadın sağlığı kategorilerinin altında menopoz için özel alanlar oluşmaya başladı. Bu yönlenmenin Türkiye’de de başladığını görüyoruz. Geleceği şekillendiren kadınlarımıza en iyi şekilde destek olmak önemli. Sizce de öyle değil mi?