Eskiden seçim meydanlarında halkın desteğini almaya çalışan adaylar halka bol bol yapacağı hatta yapamayacağı vaatleri verirlerdi ki seçilebilsinler. Ama şimdi karşılarında Tayyip Erdoğan gibi dev bir rakipleri var. Onların vereceği vaatleri fazlasıyla yerine getiren ve daha da fazlasını kendine hedef koyan bir lider var. 

Şaşıran kişi eşine yenge dermiş ya hani. Bunların durumu da çok farklı değil. Daha önce Ramazan ayında elinde bira bardağıyla görüntülenen Muharrem İnce'nin Cuma namazı kılması, eğer seçilirsem Filistin'e gideceğim demesi (hani Filistin'deki kardeşlerimizin yanında olduğunu göstermeye çalışmalar falan).  Yahu bu millet yer mi bunları? Tabi yemez. Bugüne kadar sen kaç sefer Filistin davasını aldın ağzına? Kaç kez dünya mazlumları için haykırdın? Sen ancak kim olduğu belli olmayan Amerikalılarla görüşürsün değil mi?

Bugüne kadar köprü, otoyol, Marmaray ve havaalanı gibi hizmetlere hep karşı duran ve mahkemeye götüren CHP’nin adayı şimdi çıkmış dördüncü köprüyü de ben yapacağım, her çocuk doğduğu andan itibaren 18 yaşına kadar sigortalı olacak diyor. Yahu adam fazlasıyla yapıyor zaten. Sizin muhalefet anlayışınız bu kadar mı? Bence dersine biraz daha çalışmalı Muharrem İnce. Bu şekilde cumhurbaşkanı seçilmezse bile partinin başına geçmem daha kolay olur diye düşünüyorsan yanılıyorsun. Bunu kendi de biliyor zaten. Kılıçdaroğlu kendine ne kadar rakip varsa aday göstermedi. İnce'ye yakın olan sadece iki kişi aday gösterilip morali çok bozulunca, Bartın ve Zonguldak mitinglerini sesim kısıldı bahanesiyle iptal etti.

İçi adeta yalan rüzgârına dönmüş, bunca karışıklığa yol açmış ve kendi kendini yönetemeyen bir partiye, bir lidere bu halk Türkiye'yi yönetmeyi teslim eder mi dersiniz?

Sizin karşınızda öyle bir lider var ki, değil parti içi çatlak ses çıkması gerektiğinde bir Başbakanı bile görevden alsa tüm ülke Reis işini bilir der. 

                                                              *

Uğur Dündar'ın programına konuk olan İyi Parti lideri ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener seçildiği takdirde ilk olarak şu 7 şeyi yapacağını söyledi:

  • İlk gün kayınvalideme telefon açacağım ve diyeceğim ki annecim kızın Türkiye'nin ilk kadın Cumhurbaşkanı oldu.
  • Sonra eşime dönüp diyeceğim torun başta olmak üzere ailenin bütün fertleri sana emanettir. Ben gidiyorum arkadaş başının çaresine bak.
  • İyi bir nakliyeci bulacağım. Çankaya Köşkü'nden saraya götürülen bu millete ve bu devlete ait olan bütün tarihi eşyaları Çankaya Köşkü'ne geri taşıyacağım.
  • Sonra ilk olarak hemen Türkiye Dayanışma Fonu diye hazırladığımız ekonomi programı için düğmeye basacağız.
  • Gençlere iş bulana kadar maaş bağlanmasıyla ilgili düğmeye basacağız.
  • Şeker fabrikalarının satışıyla ilgili iptalleri başlatacağım.
  • Üniversitelerin bölünmesiyle ilgili kararı ortadan kaldıracağım.

Daha önce Milletvekili ve Bakanlık yaptı bu ülkede Sayın Akşener. Acaba bu görevlerde iken dediği gibi eşine başının çaresine deyip çocuklarını, torunlarını ona teslim edip geceli gündüzlü bu milleti için çalıştı mı? Bu saydığı sorunlarla ilgili kaç kez meclise soru önergesi verdi?

Ziya paşa ne güzel söylemiş:

 Ayinesi iştir kişinin lafına bakılmaz, 

Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde.

       Selam ve dua ile