Geçtiğimiz Perşembe günü Kütüphaneler Haftası dolayısıyla Konya Selçuklu Belediyesi artık geleneksel hale gelen bir etkinlik gerçekleştirdi. Etkinliğe Konya’nın kalem ehlinin yanı sıra Selçuklu Belediye Kütüphanelerinde görevli pek çok personel, öğretmen ve bazı veliler iştirak etti. 

Gezide katılımcılar önce Konya merkez Selçuklu İlçesinde yeni hizmete açılan çocuk kütüphanesini ziyaret ederek orada görev alan deneyimli kütüphaneci ve köşe yazarı Serpil Yalçınkaya Hanımefendi’den bilgi aldı. Çocuk kütüphanesi, yepyeni yüzü, harika dizaynı, her biri çocuklara hitap eden rengârenk ve bilgi dolu kitapları ve güler yüzlü, deneyimli personeliyle hakikaten görülmeye değerdi.

Ekip daha sonra son yıllarda Selçuklu Belediyesince Konya’ya kazandırılan Tropikal Kelebek Bahçesini gezdi. Kendine has nemli ve gayet sıcak havası içinde kelebeklerin yaşamlarını idame edecekleri şekilde düzenlenmiş; kelebeklerle ve çeşitli tropikal bitkilerle kaplı mekânda rehberler eşliğinde doyumlu bir ziyaret gerçekleştirdi. 

Ziyaretlerin ardından yine Konya’nın birbirinden güzel yöresel yemeklerinin nezih bir ortamda servis edildiği Dar-ı Lezzet’e geçildi. Burada tatlı sohbetler eşliğinde yenen yemeğin ardından gezi küçük bir şehir turu ile sona erdi. 

 Kütüphaneler Haftası dolayısıyla yapılan programlardan bir diğeri ise geçtiğimiz cumartesi günü gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında, yazar Duran Çetin’in organizatörlüğünde Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesince Konyalı Yazarları okuyucuyla buluşturan ve yine geleneksel hale gelen imza günü Kule Site AVM’ de düzenlendi.

TYB Konya Şubesi Başkanı Prof. Dr. Hayri Erten’in açılış konuşmasıyla başlayan programa Konyalı yazarlar eserleriyle katılırken pek çok gönül dostu ve kitapsever onları yalnız bırakmadı. Sanata ve sanatçıya gösterilen bu ilginin yazarları da memnun ettiği belliydi. 

Sanatın hangi dalında olursa olsun bir eser meydana getirmek sancılı bir süreçtir. Bunu işin içinde olan herkes çok iyi bilir. Bunun karşılığında sanatçının beklediği yalnızca ilgi, takdir ve teveccühtür.  Zannımca maddi kaygılarla sanat yapan pek yoktur.  İçine hislerin karıştığı; acıyla ve sancılarla yoğrulmuş bir yapıtın değeri hangi dünyalıkla ölçülebilir. 

Hâsılı kelam Kütüphaneler Haftası daha adını sayamadığım pek çok etkinlikle Konya için son derece verimli geçti diyebilirim. Duyarlı kuruluşların ve sanata adanmış hayatların bu konuda ellerinden gelen tüm gayreti gösteriyor olması son derece değerli ve sevindirici. Amaç okuma konusunda farkındalık yaratmak ve tabii ki sorgulayan, bilinçli bir nesil yetiştirmek.

Bu konuda emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara, bu uğurda yüreğini ortaya koyan gönüllülere ve destekleyen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Umarım bin bir emekle yapılan bu çalışmalar kısa zamanda meyvesini vermeye başlar ve geleceğin teminatı gençlerimiz, çocuklarımız vatanına milletine sahip çıkan bilinçli bireyler olarak yetişir.  

Unutulmamalıdır ki bu, bilimin değerini oku emriyle ortaya koyan dinimizin bize yüklediği bir sorumluluk ve aynı zamanda bu toprakları bize emanet eden atalarımıza olan borcumuzdur.