Kudüs kan ağlıyor..

İsrail devleti tarafında kuşatılmış olan Kudüs'te 50 yıl sonra ilk defa Cuma namazı kılınmasına izin verilmedi .İsrail askerleri ibadet için gelen Müslümanlara izin vermemekle yetinmeyip onlara işkenceler etti hatta direnenlerden bir kısmını şehid etti .

Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın Müslümanlar için önemi 

Kendisine âyetlerimizden bir kısmını gösterelim diye kulunu (Muhammed’i) bir gece Mescid-i Haram’dan çevresini bereketlendirdiğimiz Mescid-i Aksa’ya götüren Allah’ın şanı yücedir. Hiç şüphesiz O, hakkıyla işitendir, hakkıyla görendir.(İsra 1)

Ayette de bildirildiği üzere Mescid-i Aksa ve etrafı Allah tarafından etrafı mübarek kılınan beldenin adıdır Kudüs

Sevgililer sevgilisi Peygamber efendimiz sallallahualeyhi veselllem  ve ashabı uzun yıllar namaz kılarlarken yönlerini ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa'ya doğru çevirdiler  .Ta ki şu ayet nazil oluncaya dek ;

'' (Ey Muhammed!) Biz senin çok defa yüzünü göğe doğru çevirip durduğunu (vahiy beklediğini) görüyoruz. (Merak etme) elbette seni, hoşnut olacağın kıbleye çevireceğiz. (Bundan böyle), yüzünü Mescid-i Haram yönüne çevir. (Ey Müslümanlar!) Siz de nerede olursanız olun, (namazda) yüzünüzü hep onun yönüne çevirin. Şüphesiz kendilerine kitap verilenler, bunun Rabblerinden (gelen) bir gerçek olduğunu elbette bilirler. Allah, onların yaptıklarından habersiz değildir.(Bakara 144)

Bu ayet indiğinde Aleyhüssâlatüvesselâm efendimiz ve ashabı Medine'nin kuzeybatısında bulunan Mescid-i Kıbleteyn(iki kıbleli mescid) de namaz kılıyorlardı .Böylelikle Kudüs'e doğru başlanan namazın son iki rekatında namaz bozulmadan Kâbe'ye dönerek bitirilmiş oldu .Bu yüzden bu mescide ''iki kıbleli, mescid ''denilmiştir .

  • Yeryüzünün en eski ikinci ve en mukaddes üçüncü mescidinin mekânı. Üç semavi  dinin atası Hz İbrahim, hanımı Hz Sârâ ile Kudüs yakınlarındaki Sebu'da yaşamıştı. İkinci oğlu Hz İshak burada doğdu ve 160 yaşında Kudüs yakınlarında vefât etti. Babası Hz İbrahim'in el-Halil kasabasındaki mezarının yanına defnedildi. İshak, Yakup, Yusuf peygamberlerin ve Sârâ Annemizin kabirleri de burada.

  • Hz Lut'un gençliği, Hz İbrahim'le birlikte Kudüs'te geçmiş, daha sonra Lut Gölü yakınındaki kavme elçi olarak görevlendirilmişti.

  • Hz Musa ve Hz Harun israiloğullarıyla Mısır'dan çıkıp Kızıldeniz'i geçince Yüce Allah, Kudüs'e gitmelerini emretti. Hz Muhammed Mekke'den Medine'ye, Hz Musa ve Hz Harun Kâhire'den Kudüs'e hicret etmişti. Hz Musa, mezarının Mescid-i Aksâ'ya yakın olması için niyazda bulunmuş ve duâsı kabul olunarak Mescid-i Aksâ yakınlarında vefât etmişti

  • Hz Davut, sapanıyla zâlim Câlut'u öldürdü. Muzaffer bir asker olarak şehre girdi. ( Günümüzde de Filistinliler İsrâil'e karşı sapanla mücâdele veriyorlar ) Hz Süleyman, cinlerden ve insanlardan oluşan ordusu ile kurduğu hâkimiyeti, muhteşem bir saraydan yönetiyordu. Babasından aldığı taht şehrini yeryüzünün başkenti yaptı.

  • Hz Süleyman'ın devâsâ mâbedi, Hz. Süleyman'ın emriyle cinler tarafından inşâ edildi.

  • Hz Zekeriya testerelerle doğrandı Kudüs'te, Hz Yahya'nın başı kesildi.

  • Hz Meryem, Mescid-i Aksâ'nın doğu tarafındaki hücresinde îtîkâfa çekildi. Odasındaki mihrapta Rabbinin meleklerle gönderdiği cennet meyvelerinden rızıklandı.

  • Hz İsa, komşu kent Beytüllahim'de bir mucize olarak babasız doğdu, daha bebekken konuştu. Evvelâ Celile'de sonra Kudüs'te insanları hak dine dâvet etti. Hem bedenlere, hem gönüllere hekim oldu. 33 yaşına gelince de tıpkı Resûlü Ekrem'in mîrâcı gibi O'da bu kutlu şehirden semâlar ötesine, Rabbinin katına yükseldi. Demek ki Rabbin makâmına yükseliş şehri Kudüs'tü .

  • Peygamber Efendimiz Miraç yolculuğunda Burak'a binip Mekke'den Kudüs'e, Kudüs'ten arş-ı âlâya yolculuk yaptı. Medine'den önce, Kudüs'e hicret etmişti. Kudüs, İsrâ (gece yolculuğu) mûcizesinin ikinci durağı, Miraç (yükseliş yolculuğu) mûcizesinin birinci durağı oldu.

  • Kendisini sırtına alıp ufuk ötesine uçuran, gözünün gördüğü yere adımını atan Burakını Mescid-i Aksa'nın bir duvarına bağlamıştı.

  • Ve yine Peygamberimizin, nebîler nebîsi olup tüm enbiyaya rehber olduğu ve onlara namaz kıldırdığı yer de Kudüs'tü.

  • Memlûkler Kudüs'ü değil, kendilerini bile koruyamaz olunca 1517 yılında Kahire'deki Memlûk hâkimiyetine son veren Yavuz Sultan Selim, Kudüs'e de hâkim oldu .

  • 1870 lerden sonraki Yahudi göçleri, Kudüs'ün dengesini bozdu.

  • Sultan 2. Abdülhamid, siyonizmi ve Filistin'e Yahudi göçünü engellemek için yoğun çaba sarfetti. Bu arada şehri yeni baştan îmâr etti.

  • 1917 Kudüs için felâket yılı oldu. 11 Aralıkta İngiliz askerler Kudüs'e girdi. Böylece Kudüs'teki Müslüman hâkimiyeti de sona erdi.

  • Nihâyet 1948 de İsrail Devleti kuruldu. Böylece Ortadoğu'yu kan gölüne çevirecek Filistin-İsrail mücâdeleleri başlamış oldu.

Ayrıca Rabbimiz cellevale hazretleri ; 

'':Biz, onu ve Lût´u kurtararak, içinde cümle âleme bereketler verdiğimiz ülkeye ulaştırdık ''  (Enbiya 71) buyurarak bu mübarek beldenin önemini bize anlatmıştır .

Ayrıca Aleyhüsselâtüvesselâm efendimiz  ;

''Yolculuk şu üç mescidden birisine yapılır .Mekke'deki Mescid-i Haram ,Medine'deki bu benim Mescidim ve Kudüs'teki Mescid-i Aksa'dır '' .Ayrıca bu hadisten başka hadislerinde de, Mescid-i Aksa’nın fazilet ve ehemmiyetine değinilmektedir. Nitekim İbni Mace'den gelen bir rivayette Resûlullah (as) şöyle buyurmaktadır: ''Orası mahşer yeridir. Oraya gidip içinde namaz kılın. Çünkü orada kılınan bir namaz başka yerde kılınan bin namaz gibidir. Oraya zeytinyağını hediye edersen, aydınlatılmasında kullanılır. Kim bunu yaparsa oraya varmış gibi olur.' (İbni Mace, İkametüssala, 196) Yine bir başka hadis-i şerifte Peygamber Efendimiz (as);Oraya (Mescid-i Aksa’ya) gidin ve içinde namaz kılın” buyurmuştur.

İsrail'in ve Batı'nın Kudüs planı nedir ?

     Neocon-İsrail aşırı sağının ortak ideali Ortadoğu merkezli bir dünya savaşı çıkarmak. Yani Armagedon dedikleri '' Kıyamet savaşı '' … Bir  taraftan  Mescid-i Aksa'nın altını yavaş yavaş kazarak kendi kendine yıkılmasını sağlamak  .Yerine Süleyman Mabedi inşa etmek .Bu savaşla  Mesih yeryüzüne inecek ve yine bu savaşla ilahi adalet gerçekleşecek böylelikle tek inanışlı dünya düzen i kurulacak .İşte onların inanışına göre buna ''tanrıyı kıyamete  zorlamak ''diyorlar . Yani gökyüzündeki ''Mesih'i'' dönmeye mecbur bırakmak .Bu gün Ortadoğu'da bu inanışa karşı çıkan ülkelere karşı  çıkarılan savaşların altındaki yatan temel unsur tam da budur işte .  

Oysa  Allah cellecelalühü ;

''Yahudiler, “Üzeyr, Allah’ın oğludur” dediler. Hıristiyanlar ise, “İsa Mesih, Allah’ın oğludur” dediler. Bu, onların ağızlarıyla söyledikleri (gerçeği yansıtmayan) sözleridir. Onların bu sözleri daha önce inkâr etmiş kimselerin söylediklerine benziyor. Allah, onları kahretsin. Nasıl da haktan çevriliyorlar! ''(Tevbe 30)

'' (Yahudiler) Allah’ı bırakıp, hahamlarını; (hıristiyanlar ise) rahiplerini ve Meryem oğlu Mesih’i rab edindiler. Oysa, bunlar da ancak, bir olan Allah’a ibadet etmekle emrolunmuşlardır. O’ndan başka hiçbir ilâh yoktur. O, onların ortak koştukları her şeyden uzaktır. '' (Tevbe 31)

Buyurarak onların sapkınlık içinde olduğunu bize apaçık bildirmiştir .Bu nedenlerden ötürü Kudüs İslâm dünyasının ortak paydasıdır .Kudüs'e kim sahip çıkarsa O kişi İslâm dünyasında şeref ve izzet sahibi olur .Yukarıda da bahsettiğim üzere iki kişi vardır ki; İslâm dünyası o iki kişiyi çok sever .Bunlardan birincisi Kudüs Fatih'i Selâhaddin Eyyubi ,ikincisi ise Yahudilerin onlarca teklif ve ısrarına rağmen ''Biz  bu toprakları kanla aldık .Ancak kanla veririz '' diyerek onların tekliflerini reddeden ve bize ''Kızıl Sultan'' diye tanıtılmaya çalışılan Cennetmekân Sultan AbdülHamid Han 'dan başkası değildir . Bu yüzden Kudüs'e sahip çıkacak tek Ülke vardır .O da Türkiye'dir .

Başka hadislerde de Şam ve İstanbul'un önem ve kutsiyetlerine ayrıca değinilmiştir .Bu gün üzerinde türlü oyunlar oynanan Şam (Suriye) ,İstanbul(Türkiye)  ve Kudüs'ün üzerinde bu oyunların neden oynandığını ,Rabbimizin bize bu oyunda ne gibi sorumluluklar yüklediğini kavrayabildik mi acaba ?

          

Ey İslâm Dünyası !.. Ey Müslüman  kardeşim !.. Uyuduğun uykudan uyan ! Yeniden dirilişe ,yeniden kıyama hazırla kendini …

Kalk ve toplan !..Kutsalına ,mabedine ,kitabına ,peygamberine sahip çık !..

           Selâm ve dua ile ...