Son günlerde tartışılan konu; Kutlu Doğum Haftası!

Diyanet'in aldığı kararla 1989'dan itibaren Türkiye'de Kutlu Doğum Haftası kutlanıyor. 

Amaç; Hz. Peygamberimiz (sav)'i en iyi şekilde anlamak ve anlatmaya vesile olmak...

Diyanet amacı bu şekilde ifade etti, Türk Milleti tarafından da böyle algılandı, yıllarca kutlandı ama tartışmalar yeni başlamadı. 

Eskiden beridir Kutlu Doğum'un FETÖ Lideri Fetullah Gülen'in, kendi misyonunu anlatması için ortaya attığı bir proje olduğu iddia edildi. 

FETÖ Lideri Fetullah Gülen tarafından dünya Müslümanlarından ayrı olarak Mevlit Kandili'ne alternatif olduğu ileri sürüldü. 

Bugün tartışıldığı gibi Peygamber Efendimiz hiç konuşulmuyor, insanlık idealleri ile şefkat, merhamet, güven, itimat gibi konular işleniyor, FETÖ Lideri Gülen, evrensellik mesajlarını bu şekilde veriyordu!...

Diyanet tarafından daha önce dikkate alınmayan bu iddiaların 15 Temmuz'la birlikte incelenmesinde yarar vardır.  

***

FETÖ'nün ne kadar sinsi ve karanlık bir örgüt olduğu, Müslüman gözüküp İslam'a verdikleri zarardaha net biçimde ortaya çıktı. 

Dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanlığının peşinen bu iddiaları kabullenmemesi, “Başkanlığımız, her sene bir bilgi, aydınlanma ve irfan ziyafetine dönüşen Kutlu Doğum Haftası'nın istismar edilmesine, kuralsızca eleştirilmesine ve itibarsızlaştırılmasına müsamaha göstermeyecektir” açıklaması tartışmayı büyütmüştür. 

“Kutlu Doğum Haftası FETÖ projesidir” iddiası peşin reddedilmeyerek, üzerinde düşünülmesi gereken bir konudur. 

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez diyor ki; “Bu asla Mevlit Kandiline alternatif bir kandil değil, Mevlit Kandiline alternatif bir gece veya bir hafta değil, bu haftaya alternatif bir hafta değil...” 

Zaten alternatif olamaz! Ama tartışılan alternatif olup olmamasından ziyade FETÖ'nün projesi olup olmadığıdır!...

***

İleri sürüldüğü gibi; 

1989 yılında Kutlu Doğum Haftası'yla ilgili teklifi hazırlayanların Fetullah Gülen'e yakınlığı neydi?

Cemaat'in Abant Toplantıları'nda mı bu konu gündeme getirildi?

Kutlu Doğum Haftası, Cemaat'in, “Ilımlı İslam” projesi kapsamında “Protestan İslami” oluşturma çabasının bir ürünümüydü?

Kutlu Doğum Haftası tarihleri niçin zamanla değiştirildi ve söylenildiği gibi FETÖ Lideri Gülen'in doğum tarihiyle bütünleştirilmek mi istendi?

Zamanla kutlama etkinliklerinde niçin çalgılar karıştırılıp, kadın erkek karışık mevlitler okundu?

Bütün mübarek geceler kameri aylara göre tespit edilirken Kutlu Doğum Haftası'nın miladı takvime göre kutlanmasının amacı nedir?

Konuşmalarda Hz. Peygamber (sav)'in evrensel mesajlarından ziyade FETÖ Lideri Gülen'in evrensellik mesajları mı verilmek istendi?

Diyanet İşleri Başkanlığı önce bu sorulara cevap vermeli ve toplumu aydınlatmalıdır. 

“Mevlid Kandili'ne alternatif değil... Bidat olarak algılanmamalıdır” demekle tartışmaların bitmesi beklenmemelidir. 

Bugün FETÖ'den tutuklu olan ya da yıllarca FETÖ'de bulunmuş olanların yazıları ve ifadeleri ortadadır!

Cemaatin  ılımlı din adı altında Türkiye'yi ele geçirme planları deşifre olmuşken, dinler arası diyalog çalışmaları ile 15 Temmuz'un temeli oluşturulmuşken Diyanet'in iddiaları görmezden gelmesi kuruma toplum nezdinde gölge düşürmektedir. 

Türk Milleti olarak Peygamber Efendimizin  sevgisi tartışılmayacak kadar büyüktür. Bugüne kadar kalbi temiz müminlerin coşku içinde Kutlu Doğum Haftasına iştirak ettiği de ortadadır. 

Ancak çaya sinek düşmüştür! 

“Peygamber Efendimizi” anma adı altında Gülen Cemaati'ne hizmet mi edilmiştir? sorusu zihinlerini bulandırmaktadır. 

Kuşkular artmıştır.

Milletin içi rahat değildir. 

Vakıflar, dernekler Kutlu Doğum Haftası'nı sorgulamaya başlamıştır.

Diyanet'in açıklamaları Millî Eğitim Bakanlığı'nı dahi tatmin etmemiş olacak ki etkinlik takviminden Kutlu Doğum Programlarını kaldırdı...

Zihinleri temizleyecek olan yine Diyanet İşleri Başkanlığı'dır. 

Sayın Prof. Dr. Mehmet Görmez'in milletin kafasındaki soru işaretlerini silecek, zihin bulanıklığını ortadan kaldıracak açıklama yapmasında yarar vardır. 

Aksi halde Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin Diyanet'in hazırladığı salon programları dışında bir anlam ifade etmeyeceği gibi atfedilen iddiaların da muhatabı olmaya devam edecektir.