Merhaba sevgili okurlarım,

Bu günkü yazımda kurban bayramının  önemi ve amaçları hakkında yazmak istiyorum.

Malumunuz üzere  21ağustos 2018 salı günü kurbanın birinci günüdür.Bugün dereler,  denizler, çimenler,  kesimhaneler ve havlular kızılkana boyanacak.

Dinimizin bir vecibesi olarak kabul ediyoruz fakat en iyi şartlarda ve ehil kişiler tarafından  kurbana eziyet etmeden kesilmesi çok önemlidir.

Kurbanın amacı ise fakir fukaraya yardımdır.Bir kısmını dağıtabilirsin..

Fakat simdi kurban adabı çok değişmiş konumda karsımıza çıkmakta. Fabrikatör isçisine  vereceği yemeği kurban etiyle keserse,  lokantacı fırıncı, köfteci kestiği kurbanı ticarete dönüştürürse kurban kesmenin ne anlamı kalır.

Dinimizin temel amacı yardımlaşmak ihtiyacı olanları desteklemektir. Eğer yaptığın bir ibadetin kimseye faydası yoksa dinende önemi yoktur. Kulunu kandırmakla Allahı da kandıramazsın.

Kurban bayramı ne eve etlik kesme zamanı, ne ticaret zamanı, ne başka ihtiyaçlar zamanıdır.Aksi halde ne kurbanda uhreviyat kalır ne de Allah rızası. Kurban paylaşımından sonra paylaşım gönülsüzlükleri, az oldu, çok oldu tartısmaları da ayrı bir sorun.

Kurban, herkesin imkanları dahilinde en güzel kurbanlığı alarak Allah rızası için  yapılan bir ibadetimizdir. Hayrını kaçırmadan, ihtiyaç sahiplerini unutmadan  bir kısmı onlara, bir kısmı evde bir kısmında misafirlerle yenmesi gerekir.

Memleketimize ve tüm İslam alemine hayırlı bayramlar diler, bu vesile ile bütün mümin kardeşlerimin bayramını kutlarım..

Selam sevgi ve muhabbetle  iyi bayramlar.