Başkan Toru, huzur şehri Konya’ya zanaatkarlarla birlikte renk ve canlılık geldiğini ifade etti.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Meram Geleneksel El Sanatları ve Zanaatkarlar Buluşması kapsamında farklı şehirlerden gelerek Konya’da hünerlerini sergileyen zanaatkarlarla kahvaltıda bir araya geldi. Bacıyan-ı Meram Kadın Girişimci Kooperatifi’nde gerçekleşen programa unutulmaya yüz tutmuş farklı el sanatı dallarında eserler ortaya çıkaran usta zanaatkarlar katıldı. 

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, katılımcılara Bacıyan-ı Meram Kadın Girişimci Kooperatifi’ni tanıtırken yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Başkan Toru, “Bacıyan-ı Meram’da geleneksel el sanatlarımızı yaşatan zanaatkarlarımızı buluşturmaktan onur duyuyoruz. Konya’da sizleri ağırlamaktan oldukça mutluyuz ve teşekkür ediyoruz. Bundan sonra da periyodik olarak bu tür programları devam ettirmek arzusundayız. Toplumumuz yapılan sanatlara oldukça ilgili. Konya huzur şehridir ve sizlerle birlikte renk ve canlılık geldi” şeklinde konuştu. 

28 NİSAN’A KADAR DEVAM EDECEK

Zanaatkarlar da Meram Belediye Başkanı Fatma Toru’ya unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarının yaşatılmasına verdiği destekten dolayı teşekkür ederlerken Konya’da bulunmaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler. 28 Nisan’a kadar sürecek olan Meram Geleneksel El Sanatları ve Zanaatkarlar Buluşması kapsamında vatandaşlar, 10:00-22:00 saatleri arasında Zafer Meydanı’nda bulunan Konya Olgunlaşma Enstitüsü bahçesindeki farklı el sanatlarını yerinde inceleyebilecekler.   

HABER MERKEZİ   

Editör: TE Bilişim