Yapalı Mühendislik, topluma katkı ideali ile ‘Çocuklarla Bilim-Kültür Yolculuğu’ adıyla sosyal sorumluluk projesi başlatarak; köy okulu öğrencilerinin sosyal anlamda faaliyetlerle buluşmasını sağlıyor.  Bu kapsamda Cihanbeyli'ye bağlı Yapalı Köyü Cihat Kora İlkokulu öğrencilerine yönelik bilim-kültür yolculuğu gerçekleştirildi. 

Etkinlikle ilgili açıklama yapan Yapalı Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Birol Yapalı, "Gerçekleştirdiğimiz ‘Çocuklarla Bilim- Kültür Yolculuğu’ sosyal sorumluluk projesi, köy okullarında eğitim gören öğrencilerin mahrum kaldıkları kültür, sanat gibi sosyal faaliyetler ile buluşmalarını sağlayarak; bir gün dahi olsa çocuklara unutamayacakları bir günü yaşatmayı amaç edindik.  Bütün giderlerin Yapalı Mühendislik tarafından karşılandığı proje, köy okulu öğrencilerinin köylerinden alınıp rota olarak Konya Bilim Merkezi gezisi ve akabinde Konya Devlet Tiyatrosu’nda çocuk oyunu gösterimiyle gün boyunca hoş vakit geçirebileceği bir etkinliği içermektedir. Yapalı Mühendislik firmasının topluma katkı amacı ile gerçekleştirdiği bu sosyal sorumluluk projesi, köy okulları çocuklarının bilim, kültür ve sanat ile buluşmasına olanak sağlamaktadır. Konya merkezli, mühendislik ve yapımcı firma olarak iki koldan ilerleyen, genç ve dinamik bir kadroya sahip olan Yapalı Mühendislik,2014 yılında inşaat mühendisi iki kardeş Hasan Birol Yapalı ve Fikret Serkan Yapalı ortaklılığıyla kurulmuş bir inşaat firmasıdır.Firma, konut ve ticari alan inşa edilmesinde hem Konya’da hem de Türkiye’de önemli işlere imza atmış bir marka olarak sektöründe öncü olma yolunda ilerlemektedir" dedi. 

EĞİTİME YÖNELİK DESTEKLERİMİZ DEVAM EDECEK 

Ülkemizin birçok yerinde bilim, sanat, kültür alanında çocuklara yönelik faaliyet anlamında büyük eksikliklerin olduğunu belirten Yapalı, “Biz Yapalı Mühendislik olarak geleceğimiz olan çocuklara yönelik yaptığımız bu projede çocuklara bir gün de olsa güzel bir anı yaşatarak hayatlarına dokunmak istedik” ifadelerini kullandı. Yapalı Mühendislik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fikret Serkan Yapalı da şunları kaydetti: “Dönem dönem gerçekleştirmeyi planladığımız bu proje;ilk olarak Konya ilindeki köy okullarıyla yapılacaktır. Daha sonra tüm Türkiye’ye uygulanabilir hale getirme amacını taşımaktayız. Çocuklara ve eğitime yönelik desteklerimiz sürecektir.” 

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim