"Bir kutu ilaç satma yolunda; hayatına ve sevdiklerine veda eden meslektaşlarımın aziz hatırasına…" cümleleriyle başlıyor Mustafa Durmuş'un kitabı. Kitabın ismi de uzun cümlelerden oluşmuş, ama ilgi çekiyor. "YA BU HAPI YUTTURACAKSIN, YA DA HAPI YUTACAKSIN…" Sizinde ilginizi çekti değil mi?

Gerçekten ilginç bir eser ortaya çıkmış. Hastane koridorlarında şık giyimleri, ellerinde siyah bond çantaları ile görmeye alışkın olduğumuz ilaç mümessillerini konu alan bir kitap. 

Mustafa Durmuş, kitabını "Kendi işverenleri olan İL AÇ Firmaları tarafından, en ağır mobbinglere maruz kalan, ezilen, hiçe sayılan, firmaların başarısızlıklarının tek sebebi olarak görülen, hiçbir kuruluş tarafından meslek olarak bile algılanmayan, "Tıbbi Tanıtım Mümessilliğini" onuruyla yapmış ve halen yapmakta olan tüm dostlarına" ithaf etmiş…

"İnsanı insan olarak görmeyen, insan sağlığını sadece maddi kazanç kapısı olarak kabullenmiş, tek amacı daha fazla ilaç satışı ile daha fazla kazanmak olan bahsi geçen İL AÇ Firmaları… Maalesef ettikleri Hipokrat yeminini unutarak, bu İL AÇ firmalarının ticari amaçlarına ulaşmasına hizmet eden kitabımdaki gibi İL AÇ hekimleri… İL AÇ patronlarına daha fazla satış yaparak yaranmak için, her türlü etiksizliği, kanunsuzluğu bir maharet sanan bu İL AÇ merkez çalışanları… Sizler olmasaydınız bu kitap da olmazdı" diyor Mustafa Durmuş.

Kitap'ta ilaç mümessilleri ile doktorlar arasında geçen enteresan diyaloglara yer verilmiş. Zevkle okuyacağınızı umduğum kitabın son satırları ise ilaç mümessilleri ile işbirliği yapan doktorlar için kaleme alınmış. " Bir gün Sen de bir doktora ihtiyaç duyacaksın! Senin gibi bir doktora eğer gidersen, yazdığı ilaçları kullanacak mısın? 

Belki sen de gelip bana soracaksın. En iyisi kim? 

Ben de diyeceğim ki; 'şu hekim en iyisi.'

Çünkü onu satın alamadık, gücümüz yetmedi" 

Günümüz de tıp adına çalışanların insan sağlığı ile nasıl oynadıklarını esprili bir dille anlatan bu kitabı okuyup ibret almanız dileği ile…

n HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim