RECEP: Muazzam, muhterem, kıymetli, hürmete layık manasında, hicri ayların yedincisi ve mübarek üç ayların birincisidir.

Recep, Allah'ü Tealanın ayıdır. Recep ayına ikram edene, saygı gösterene Allah'ü Teala dünyada ve ahirette ikram eder. (Hadisi Şerif)

Recep ayının ilk Cuma gecesine saygı gösterene Allahü Teala kabir azabı vermez, dualarını kabul eder,. Yalnız yedi kimseyi affetmez ve dualarını kabul etmez. Faiz alan veya veren, Müslümanları aşağı gören, anasına- babasına eziyet eden, Müslüman olan ve şeriate uyan kocasının sözünü dinlemeyen kadın, şarkı ve çalgıcılığı meslek edinenler, livata ve zina edenler, beş vakit namazı kılmayanlar. (Hadisi Şerif)

Recep ayının her günü kıymetlidir. Recep ayı Adem aleyhisselamdan beri kıymetli bir aydır. Her ümmet bu aya saygı gösterirdi.

 

ŞABAN: Hicri aylardan sekizincisi mübarek üç aylardan ikincisi…

Her kim Şaban-ı Şerifte üç gün oruç tutarsa Hak Teala Cennet_i Alada ona bir yer hazırlar. (Hadisi Şerif)

Şaban-ı Şerif bana mahsus bir aydır. Hak Teala Arş-ı aladan meleklerine yüce şanıyla buyurur ki; "Ey benim meleklerim! Gördünüz mü benim kullarım Habibimin ayına nasıl tazim ve hürmet ediyorlar. İzzetim ve Celalim hakkı için ben de kullarımı af ve mağfiretime nail eyledim." (Hadisi Şerif)

 

RAMAZAN: Hicri ayların dokuzuncusu, mübarek üç ayların sonuncusu ve farz olan oruç ibadetinin yapıldığı ay. Ramazan, yanmak demektir, çünkü bu ayda oruç tutan ve tövbe edenlerin günahları yanar, yok olur.

Ramazan ayı gelince, Cennet kapıları açılır. Cehennem kapıları kapanır ve şeytanlar bağlanır. (Hadisi Şerif)

Kim Ramazan ayının başından sonuna kadar cemaatle namaz kılarsa Kadir gecesinden nasibini almış olur. (Hadisi Şerif)

Ramazan çok hayırlı ve mübarek bir aydır. Gündüz tutulan oruca, gece kılınan namaza, bu ayda verilen sadakaya Allahü Teala kat kat sevap verir.(Hazreti Ömer)

Ramazan-ı Şerifte, kılınan nafile namaz, yapılan zikir, verilen sadakaya verilen sevap, başka aylarda yapılan yetmiş farz gibidir. Bu ayda bir oruçluya iftar verenin günahları af olur. Cehennemden azad olur. O oruçlunun sevabı kadar ona da sevap verilir. Bu ayda ibadet ve iyi işler yapanlara, bütün sene bu işleri yapmak nasip olur. Bu aya saygısızlık edenin bütün senesi günah işlemekle geçer. Bu ayı fırsat bilmelidir. Elden geldiği kadar ibadet etmelidir. Allahü Tealanın razı olduğu işleri yapmalıdır.( İmam-ı Rabbani)

Editör: TE Bilişim