Belediye Başkanı Mehmet Tutal'ın da izlediği Şaban Cengiz Kültür Merkezi’nde sahnelenen, Salih Koçak yönetimindeki, "Hazan Rüzgarı " adlı tiyatro oyunu  öğretmenler ve öğrenciler tarafından beğeniyle izlendi. 

Belediye Başkanı Mehmet Tutal,"İbret almamız , ders almamız gereken bir oyun . Mutlaka kuşaklar arası farklılıklar olur. Babalarınız,anneleriniz,sizlerin arasında mutlaka yaşam tarzı, olarak olaylara bakış açısı olarak illa ki fark  olur. Ama bizlerin  dedeyle , torununun  arasını açmamamız, koparmamamız gerekiyor. Bir milleti millet yapan temel değerler vardır. Örfleri,adetleri, yaşam tarzları bunların en temelidir. Eğer biz yaşam tarzımızı örfümüzü , adetlerimizi, geleneklerimizi, göreneklerimizi unutacak olursak atalarımızdan dedelerimizden gelen o yaşam görgülerini bir kenara koyacak olup, kendimize özelliklede basın yayın kanalıyla batı toplumlarının yaşam tarzını örnek alıcı bir uygulamaya geçecek olursak o zaman millet olma özelliğini kaybetmiş oluruz" dedi.

Batının kültür yozlaşması , dejenerasyon yaratmak istediğini kaydeden Başkan Tutal," Bu oyunlara gelmememiz gerekiyor. Bugün dünya üzerinde yaşanan terör hadiselerinin tamamı bizim ülkemize yönelik. Suriye, Irak'taki iç savaşların , farklı yerlerdeki olaylar hepsi bizim devletimize, bizim ülkemize ve bizim ülkemiz topraklarını bölmeye yönelik operasyonlardır. Biz kendi kültürümüze , kendi milli manevi değerlerimize sahip çıkar, kendi birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi sağlayacak olursak bu oyunlara gelmemiş parçalanmamış oluruz. Hazan Yaprakları gibi yaşan olaylar önünde uçuşur gidersek onlarda  bizi alır gider başka mecralara sürükler. Biz bu oyunlara tuzaklara düşmeyeceğiz. Burada en önemli sorumluluk da  öğretmenlerimize ve bizim gençliğimize, öğrencilerimize düşüyor. Ben sizlere iyi günler, iyi seyirler diliyorum "dedi. Karısı ölmüş yaşlı bir baba ve babaya karşı üç çocuğun göstermiş olduğu kötü davranışları anlatan Hazan Rüzgarı isimli tiyatro oyunu, öğrencilere adeta hayat dersi verdi.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim