ASFOD’un her hafta düzenlediği etkinliklerde, çeşitli konular ve fotoğraf sunumları ile fotoğrafçılar bilgilerini ve fotoğraf anılarını paylaşıyor. ASFOD binasında düzenlenen programda, Seyahat Günlüğü konusuyla"Dünyanın Köşesi Bucağı" sunumunu gerçekleştiren Ali Sami Palaz, gittiği 30’u aşkın ülkeden ve gezdiği yüzlerce şehirden kısa notlar verdi. Palaz 7.8 büyüklüğündeki depremle yerle bir olan, dünyanın çatısı olarak bilinen Nepali, depremden 2 hafta önce köşe bucak gezdiğini anlattı. Başkent Katmandu olmak üzere Nepal’in birçok şehrinde gördüğü izlenimleri paylaşan Palaz şu sözlere yer verdi.

“Nepal 8848 metre ile dünyanın en büyük zirvesi olan Evereste, Himalayalara sahip dünyanın çatısı olarak bilinen bir ülke. Bu ülke bana göre büyük bir mabed.  Çünkü ülkenin %87si Hinduizm dinine mensup. Ve bu insanlar neredeyse tüm günlerini saatlerini ibadet ederek geçiriyorlar. Binlerce tapınağın olduğu ülke görsel olarak çok zengin içeriklere sahip. Bu yönüyle fotoğrafçılar için bir cennet diyebiliriz” dedi. Palaz ayrıca dünyayı gezmek isteyenlere de tavsiyelerde bulundu. Palaz son olarak “Hep şunu söylüyorum. Turist olmayın, gezgin olun. Bir yere başkasının göstermesiyle gitmeyin, kendiniz araştırın, kendiniz gidin ve kendiniz gezin” diye konuştu.

Programın sonunda ASFOD kurucusu ve başkanı Fotoğraf sanatçısı Mustafa BİNOL, Köşe Bucak Dünya Dergisi sahibi ve Tv Program yapımcısı Ali Sami PalaZ’a sunumları için teşekkür etti ve hediye takdim etti. Sunuma katılan fotoğrafçılar sunumun çok zevkli ve faydalı olduğunu belirttiler. Ayrıca katılımcılara Köşe Bucak Dünya dergisinin son çıkan ve önceki sayılarından hediye edildi.

HABER MEREKİZ 

Editör: TE Bilişim