Doğan, eserin ismine atıfta bulanarak, “İnsanlık yalana teslim. Niye? Çünkü, kainatı yoktan var edenin sistemi hakim değil de ondan” dedi

Cumhurbaşkanlığı tarafından organize edilen 30 kitap 30 konuşmacı isimli programlar düzenlenmeye devam ediyor. Bu kapsamda dün Aziziye Kültür Merkezi'ne konuşmacı olarak çağırılan Muzaffer Doğan, Necip Fazıl'ın, Aynadaki Yalan isimli eserini yorumladı. Doğan, kitabın içeriğindeki 'fanilik' kavramının vurgulandığını belirterek, insanlığın yalana teslim olduğunu söyledi. Gerekçesini de kainatı yoktan var edenin sisteminin hakim olmaması olarak gösteren Muzaffer Doğan, “Üstad eserinde, dünyanın geçiciliğinden bahsetmiştir. Ölümün hak olduğunu ve asla onu aklımızdan çıkarmamamız gerektiğini ifade etmiştir” diye konuştu.
Öğrencilerin dinleyici olarak katıldığı programda Muzaffer Doğan, gençlere tavsiyelerde bulundu. “Üstadın eserlerini hazmede hazmede okuyun. Bugün varsınız. Ya yarın ne olacaksınız? Necip Fazıl, eserlerinde hep bunu sorgulamıştır. Onun için onu anlamaya çalışın”  dedi.  Necip Fazıl Kısakürek'in bir dönem sohbetlerinde bulunduğunu ifade eden Muzaffer Doğan, onu yakından tanıma fırsatı bulduğunu dile getirdi. Dostunun da düşmanının da üstadın büyük şairliğini, edipliğini inkar etmediğini anlatan Doğan, şöyle konuştu: “O, Türkiye'nin en büyük şairi. Dünyanın da sayılı büyük şairlerinden. Düşmanı bile bu gerçeği kabul etmiştir. Müthiş bir zekaya sahipti. Bizim bugün burada onu anmamız kendisi için bir vefa örneğidir.” Muzaffer Doğan, konuşmasının devamında Aynadaki Yalan isimli kitaptan kesitler okudu. Programın bitmesine yakın salonda bulunan öğrenciler, Doğan'dan, Üstad Necip Fazıl'ın Sakarya Türküsü'nü seslendirmesini istedi. Doğan da, gelen ısrarlı talebi geri çevirmedi. Konuşmacı Muzaffer Doğan, şiiri okuyarak sözlerini tamamladı.   
ALPER ARIK
 

Editör: TE Bilişim