Akşehir İlçe Belediyesi tarafından Nasreddin Hoca'yı anmak, onu gelecek nesillere daha iyi aktarmak, Nasreddin Hoca'nın bilge kişiliğini, ulemalığını anlatabilmek ve onu tüm dünyaya daha iyi tanıtabilmek amacıyla düzenlenen Nasreddin Hoca Anma Günleri 24-26 Ekim 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 

 Bu yıldan itibaren Nasreddin Hoca için iki etkinlik yapıldığının altını çizen Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, "Her yıl 5-10 Temmuz tarihleri arasında yaptığımız Nasreddin Hoca Şenliğimize ilave olarak bu yıldan itibaren Ekim ayında Nasreddin Hoca Anma Günleri programları düzenleyeceğiz. Devrinin önde gelen ulemasından dersler almış, müderrislik ve kadılık gibi makamlarda bulunmuş olan Nasreddin Hoca'mız, mütevazi yaşantısıyla halkın adeta dili, gözü, kulağı olmuştur. Toplumda gördüğü yanlışlıkları ve aksaklıkları nükteli bir üslupla eleştirmiş, incitmeden ve rencide etmeden dile getirmiştir. Yunus Emre ve Mevlana Hazretleri'nin şiirle verdiği öğütleri Hocamız nükte ve latifeyle vermiştir. Hoca'mızın torunları olarak bizler çok sevdiğimiz hocamızı yaşatmak ve anmak için bu yıldan itibaren onun adına Nasreddin Hoca Anma Günleri adı altında ulusal ve uluslararası etkinlikler yapacağız" dedi.

 5-10 Temmuz tarihleri arasında Nasreddin Hoca için Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği'ni düzenlediklerini belirten Başkan Akkaya, "Nasreddin Hoca Şenliğimizde Nasreddin Hoca'mızın mizahi yönü ile eğlenceye yönelik programlar yer alırken, 24-26 Ekim tarihleri arasında düzenleyeceğimiz Nasreddin Hoca Anma Günleri'miz kapsamında da kültürel ve dini motiflerden oluşan bir program icra edilecek. Konferans, mevlüt, hatim, fıkra canlandırması ve tiyatro gösterileri bu etkinliklerimizde yer alacak" diye konuştu.

 Nasreddin Hoca'nın mesajlarını vermeye gayret edecekleri Akşehir Nasreddin Hoca Anma Günleri etkinliklerinin Nasreddin Hoca'nın ve Akşehir'in tanınmasına katkı sağlamasını dilediklerini söyleyen Başkan Akkaya, "Vefatının 732. Yılında Nasreddin Hoca'mızı rahmetle anıyor, etkinlerimizin hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

İHA

 

Editör: TE Bilişim